Roditelji kategorični: “Djeca moraju da idu u školu, tako bolje uče i druže se”

Nepunih mjesec dana pred početak školske godine u Srbiji, još uvijek nije poznato da li će zbog epidemiološke situacije učenici krenuti u školu, učiti od kuće ili će pohađati nastavu kombinovano, ali čini se da kod Beograđana dileme nema – bolje je, kažu, da djeca na nastavu idu redovno u školske klupe.

Roditelji smatraju i da djeca pokazuju bolje rezultate u školi, kada je nastava redovna.

Majka osnovca, kaže da će djeca koja idu u školu redovno i druže se sa svojim vršnjacima pokazati bolje rezultate na kraju školske godine, za razliku od djece koja nastavu prate onlajn.

– Prelaskom djece na onlajn nastavu izgubilo se drugarstvo među njima, ne sviđa mi se što su bili podijeljeni po grupama, mnogo su bolje rezultati u školi kad se ide redovno – rekla je ona.

Takođe, otac jednog školarca koje pohađa nastavu onlajn kaže da je možda zbog epidemiološke situacije za djecu bolje da budu kod kuće i tako prate nastavu, ali da je zbog njihove socijalizacije i druženja bolje da se nastava odvija na klasičan način.

– Onlajn nastava je takođe dobra, u ovom periodu korone možda je to najbolje rješenje, ali mislim da je pogubno i zbog fizičke aktivnosti i socijalizacije – rekao je on.

Nastavnica u školi i majka učenika osnovne škole smatra da je pogrešno što djeca većinu vremena nastavu prate onlajn, kao i da je među djecom direktni kontakt najvažniji, kao i “živi” odnos učenik-nastavnik.

Dodaje i da kod onlajn nastave ne postoji način da se utvrdi da li su djeca prepisala na testovima, ili je sve to rezultat njihovog znanja.

Jedna od sagovornica saglasna je sa svojom sugrađankom oko toga da djeca mogu mnogo više da nauče kad idu u školu, nego kada uče kod kuće, jer se u kućnoj atmosferi opuste, dok su u školi pod većom kontrolom nastavnika.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.