Zlatni vaterpolisti Pijetlović ponos rodnog sela u Srpskoj

Beograd 26.08.2016. Dusko Pijetlovic i Gojko Pijetlovic vaterpolisti olimpijski sampioni gosti Blic-a, zlatna medalja na OI u Riju RAS foto Milan Ilic

Srpski vaterpolisti, braća Duško i Gojko Pijetlović, Srbiji su i sa ovih Olimpijskih igara u Tokiju donijeli zlatnu medalju. Veliku zahvalnost duguju i podršci mještana svog rodnog sela Pecka, kod Mrkonjić Grada.

Zlatni olimpijci Gojko i Duško Pijetlović sa ponosom govore o selu Pecka odakle vode porijeklo.

Mještanin Mile Terezija priča da su Pijetlovići porijeklom iz ovog sela, kao i da su im roditelji odselili u Vojvodinu.

– Njihov otac je išao sa mnom devet godina u školu, čak smo i sjedili u istoj klupi. Kao male dječake sam ih susreo u prodavnici, upoznao ih i pitao jesu li tatu naučili plivati. Odgovorili su mi kroz smijeh da nisu – otkrio je Terzija.

Mještani Pecke s ponosom navode da je bilo mnogo talenata u njihovom selu, ali nije bilo prilike da se i pokažu, prenosin RTRS.

FOTO: M.ILIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: M.ILIĆ/RAS SRBIJA

– Osim toga što su sjajni sportisti, oni su i sjajni ljudi i njihove porodice su divne. Zaista vole ovo svoje selo, sa svojim suprugama dolaze redovno, provode dosta vremena i skupljaju energiju za nove pobjede – rekao je Boro Marić.

Mještanin Јovo Simić ističe da su Pijetlovići ponos njihovog sela, kao i nacije.

–  Drago mi je da ima neko iz sela da je poznat i da je postigao ovako veliki uspjeh. To može samo ta reprezentacija i niko više – naglasio je Simić.

Braća Pijetlovići imaju želju da nadograde malu kuću koju je otac podigao još 1970. godine, pozovu i pokažu sve ljepote rodnog sela jer, kako kažu, nijedna metropola se ne može porediti sa njihovom Peckom.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.