Njemačka trenerica izbačena s Olimpijskih igara nakon što je šakom udarila konja

Njemačka trenerica modernog petoboja Kim Raisner izbačena je s Olimpijskih igara u Tokiju nakon što je šakom udarila konja po imenu Saint Boy, koji je otkazao poslušnost tokom takmičenja.

Petoboj je sport koji se sastoji od pet posebnih disciplina – mačevanja, plivanja, jahanja, streljaštva i trčanja, a Nijemica Annika Schleu je doživjela veliko razočarenje nakon nastupa u jahanju.

Naime, ona je bila vodeća poslije mačevanja i plivanja, da bi voljom žrijeba za takmičenje u jahanju dobila konja pod imenom Saint Boy. Na njenu žalost, on se već prethodno pokazao neposlušnim, što je potvrdio i u njenom slučaju.

Jednostavno, odbijao je naredbe i Schleu je ostala bez bodova, a samim tim i bez šansi za medalju. Njemačka olimpijka je čak i počela plakati tokom nastupa zbog neposlušnosti konja, ali pored svih napora, ništa nije mogla uraditi.Takmičari u modernom petoboju jašu konje s kojima se prije nisu susreli, a uspostavljanje povjerenja sa životinjom u kratkom vremenskom periodu, smatra se dijelom takmičarskog izazova.

Pokušala je reagovati i njena trenerica Kim Raisner. Prvo je glasno pozivala Schleu da jače šiba konja, što se čulo i u prijenosu, a zatim je i sama šakom udarila konja iznad stražnje noge, što je suprotno pravilima.Raisner je zbog toga diskvalifikovana, a šef njemačkog olimpijskog tima Alfons Hoermann zatražio je hitnu promjenu pravila u modernom petoboju.

Izvor: Klix.ba
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.