Cikotić: Napravljen značajan iskoraku borbi protiv ilegalnih migracija i krijumčara ljudima

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić i državni sekretar Ministarstva inostranih poslova Njemačke Migel Berger istakli su da je od izuzetne važnosti unapređenje bezbjednosti na zapadnom Balkanu, ekonomski razvoj i napredak zemalja regiona, te stvaranje daljih preduslova za približavanje i integraciju u EU.

Cikotić je na sastanku u Sarajevu naglasio spremnost BiH za nastavak stvaranja bezbjednog okruženja, kroz unapređenje bezbjednosnog sistema u BiH, ali i saradnju sa partnerskim zemljama i zajednički odgovor na bezbjednosne prijetnje i izazove.

Na sastanku je naglašena važnost podrške u borbi protiv organizovanog kriminala, gdje su institucije BiH i Njemačke do sada imale izuzetno dobru i uspješnu saradnju, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Cikotić je upoznao Bergera i o mjerama koje BiH preduzima u borbi protiv ilegalnih migracija i krijumčara ljudima, te zbrinjavanjem migranata koji borave u BiH.

On je rekao da je napravljen značajan iskorak u ovoj oblasti, što je doveo do smanjenja broja migranata na teritoriji BiH, uz istovremeno izgradnju kapaciteta za adekvatan smještaj osoba koji se nalaze u privremenim prihvatnim centrima u BiH.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.