Jovanović uputio pismo Šaroviću povodom dvije decenije saradnje DSS i SDS

Predsjednik Demokratske stranke Srbije, Miloš Jovanović uputio je pismo lideru SDS, Mirku Šaroviću povodom dvije decenije saradnje ove dvije partije, a u kojem je naveo da svaki problem, „ma s koje strane Drine bio, predstavlja problem za svakoga ko srpski misli i srpski diše, ma gdje on bio“.

– Vjerovali smo tada, vjerujemo i sada, čak i u vremenima koja su ozbiljnosti u politici možda naklonjena, da samo ozbiljna politika, politika koja je istovremeno i nacionalno odgovorna i gradi državu i jake demokratske institucije, može da obezbijedi stabilnost u zlom dobu- navodi se u pismu.

Dodaje se da politike DSS i SDS, koje ne „teže jeftinim demagoškim efektima, politike čiji protogonisti jesu u stanju da zbog principa podnesu i udarce i ponesu svoj krst, daju odgovore na izazove njihovih dana“.

FOTO: SDS
FOTO: SDS

– Vremena nisu bila laka. Ona to, ni za Srbiju ni za Srpsku, nisu ni danas. Neće, sasvim vjerovatno, to biti ni u predvidivoj budućnosti. Pobjeđivali smo i trpili poraze. I nekako je bilo pravilo da su se naši uspjesi poklapali sa uspjesima srpskih država, a da su naši neuspjesi dogonili oblake na zajedničke horizonte – ističe se u pismu.

20-godišnji protokol

Jovanović još dodaje da se na dan kada je prije 20 godina potpisan protokol o saradnji DSS i SDS, održava sjednica parlamenta Srpske koja treba da da važne odgovore na još jedan izazov koji se pred srpskim narodom postavlja.

– Siguran sam da će i na njoj, kao i u vremenima od svog osnivanja, kao i u vremenima koja slijede, SDS – stranka koja je stvorila državu, i umjeti i znati da vodi srpski narod zapadno od Drine putem kojim se, čak i kada nije lak, mora proći- poručio je Jovanović u pismu Šaroviću.

Iz SDS podsjećaju da su 30. jula 2001. godine dvije stranke, uz prisustvo Vojislava Koštunice, tadašnjeg predsjednika Savezne Republike Jugoslavije i predsjednika Šarovića, koji je tada bio predsjednik Republike Srpske, potpisale sporazum o saradnji koji traje i danas.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.