UKC RS: Počinje vakcinacija pacijenata, njihovih porodica i pratnje, te ostalih građana

Od sutra, uz obaveznu prethodnu najavu, počinje vakcinacija u Univerzitetskom kliničkom centru RS, kojom će biti obuhvaćeni ambulantni i hospitalizovani pacijenti, njihove porodice i pratnja, te ostali zainteresovani građani.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi podsjećaju da je proces imunizacije protiv kovida 19 u UKC RS počeo 12. februara ove godine.

– Tada je generalni direktor UKC RS prof. dr Vlado Đajić prvi u Bosni i Hercegovini primio vakcinu. Od tada su konstantno vakcinisani naši zaposleni i penzioneri UKC RS. S obzirom na činjenicu da smo najveća zdravstvena ustanova koja zbrinjava najveći broj pacijenata u Srpskoj, a ujedno i najteže pacijente, odlučeno je da se proširi obuhvat programa vakcinacije protiv kovida 19 – navodi se u saopštenju.

U UKC RS dodaju da počinju sa vakcinacijom prvenstveno hroničnih pacijenata koji dolaze na ambulantne preglede, hospitalizovanih pacijenata i njihovih porodica, njihove pratnje, kao i svih zainteresovanih građana.

– Vakcinacija će se, kao i do sada, obavljati na vakcinalnom punktu Urgentnog centra UKC RS (zgrada Centralnog medicinskog bloka – ulaz od zgrade Ginekologije), a svi zainteresovani će moći da dobiju sve neophodne informacije i da se prijave za vakcinaciju od sutra, svaki radni dan u periodu od devet do 12 časova, na broj telefona 051 34 30 30 – poručuju iz UKC RS.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.