Srbija: Od početka godine od korone mu umrla gotovo cijela porodica, a sada se ljekari bore i za njegov život

Muškarac Đ.M. (39) iz Čačka nakon što se zarazio korona virusom priključen je na respirator, i ljekari mu se bore za život. Najstrašnije je da je njegova gotovo cijela porodica, od januara ove godine, preminula od posljedica Kovida 19.

Njemu su preminuli otac, djed, ujak i stric. Ovaj muškarac je iz bolnice u Čačku transportovan u Batajnicu. Inače, cijela porodica nije bila vakcinisana. Direktorka bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević kaže da se ljekari bore da spasu život ovog pacijenta. A u tome im poprilično problema pravi njegova gojaznost.

– Ovaj mladi čovjek je dovezen iz bolnice u Čačku jer mu se pogoršalo stanje zbog Kovida 19. A ono što me najviše naljutilo jeste da nije bio vakcinisan, a zbog zdravstvenog stanja spadao je u rizičnu grupu. Posebno i zbog njegove situacije, jer je već od korone umrlo nekoliko članova njegove porodice. Činimo sve da mu spasimo život – kaže Adžić Vukičević.

Prema njenim riječima, svi pacijenti koji su hospitalizovani u bolnici u Batajnici su nevakcinisani.

Inače, Čačak se nedjeljama nalazi u vrhu gradova po broju oboljevanja od korona virusa. Ljeto, svirke i veliki broj veselja doveo je do dramtičnog skoka oboljelih. Epidemiolozi kažu da se sada ispituje gdje su zaraženi bili, i da se vjerovatno radi o proslavama, piše Blic.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.