Vučić odgovorio Erdoganu: Ovo nije tursko

Komentarišući najavu turskog predsjednika da će krenuti u lobiranje za nezavisnost Kosova, predsjednik Srbije kaže da će razgovarati s njim.

“Erdogan je veliki političar, realno, i Turska je velika sila. Pokušaću da razgovaram sa njim. Do 1. septembra, prema Vašingtonskom sporazumu, obje strane imaju obavezu da nema lobiranja za priznanje ni otpriznavanje”, rekao je Aleksandar Vučić u Despotovcu.

Dodao je:

“Ako od 1. septembra, dokad važi vaš sporazum, krenu, ostaje nam da se branimo. Turska je velika slila, Erdogan je veliki lider, ja sam mali i zanemarljiv i Srbija je manje značajna, ali nije toliko mala da ne bi pokušala da se suprotstavi, jer štitimo svoje. Ovo nije tursko i nije pripadalo Turskoj i neće. Ostaje nam da se branimo”, rekao je Vučić.

Dodao je i da vjeruje da će Erdogan ublažiti taj stav, ali ako ne ublaži, Srbija će se boriti.

“Mi alternativu nemamo. Štitićemo narod na KiM, ali vidjećete i to da ni mi nismo tako mali”, kazao je Vučić.

O izjavi Bakira Izetbegovića

 

Predjsednik Srbije prokomentarisao je izjavu Bakira Izetbegovića povodom riječi ministra MUP-a Aleksandra Vulina.

“Nisam neko ko će da zapuši usta bilo kome. To može da radi Bakir (Izetbegović). Vulin je moj prijatlej sa njim se ne slažem u nekim stvarima. To je bio njegov stranački skup na koji sam bio pozvan. On je imao govor i nije moje da ga ućutkam”, kazao je Vučić tokom posjete.

Dodao je:

“Srbija ima svoje granice i one su priznate u UN i one nas jedino interesuju, računajući i Kosovo i Metohiju kao dio Srbije u skladu sa Rezolucijom 1244. Tačka. Neću da se izvinjavam nikome više, nikada više”, naveo je on.

“Oni su ti koji govore o ukidanju RS. Vulin je govorio o nečemu što misli, to pitajte njega… Interesuje nas samo da čuvamo svoje”, dodao je.

Izvor: Blic
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.