Prvi put besplatni udžbenici za sve osnovce u Banjaluci

RIJEKA, 26. 08. 2009. - knjiga, djeca, školska oprema, bilježnica, torba, boje, šestar, udžbenik SNIMIO: VEDRAN KARUZA ------ 2 stupca color novosti

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković potpisao je ugovor o nabavci udžbenika za sve osnovce u Banjaluci i ide za Istočno Sarajevo zajedno sa bankarskom garancijom.

Na tenderu za nabavku udžbenika kao najpovoljnija izabrana je ponuda JP „Zavod za udžbenike i nastavna sredstva“.

Stanivuković je izjavio da je grad kupio udžbenike za sve osnovce i tako, kako kaže, postao prvi grad u BiH koji je ovo učinio.

Najavljeno je da će od 3. avgusta krenuti distribucija udžbenika po školama.

“Ovo je prvi put u istoriji da grad finansira nabavku udžbenika. Ovo je sjajna vijest. Preko 11.000 porodica će imati uštede. Uštede koje mi pravimo osjetiće građani. Mi pravimo uštede na funkcionerima”, kazao je Stanivuković.

On je naglasio da su do sada besplatni udžbenici bili samo prazna obećanja, a danas su realnost. Najavljena su nova ulaganja u parkove, igrališta i dječije vrtiće.

“Promjenama u Republici Srpskoj besplatni udžbenici su mogući u čitavoj Srpskoj. Uštede su moguće ako se ne koriste helikopteri, luksuzna vozila. Uprkos opstrukcijama pokazali smo da se može drugačije i bolje”, istakao je gradonačelnik.

Izvor: BN
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.