Borac u Belfast ide po dobar rezultat za revanš

Fudbaleri Borca krenuli su na put u Belfast gdje ih sutra veče očekuje prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Linfilda.

Rival Banjalučana je najtrofejniji svjetski klub i dominantan je o Sjevernoj Irskoj, ali to ne mijenja razmišljanja i ambicije Banjalučana koji žele što bolji rezultat pred revanš.

– Prije svega očekuje nas dug put do Sjeverne Irske. Rival konstantno igra u Evropi, a dominantni su u svom prvenstvu. Mislim da se imamo čemu nadati poslije prikazanog protiv Kluža, ako budemo na nivou pominjana tri poluvremena protiv Rumuna biće dobro, a ispod toga teško je očekivati uspjeh – počeo je trener Marko Maksimović.

Dodao je:

– Radimo prekide protiv svih rivala, pripremamo. Tu nisu samo opasni najviši, već duele dobijaju igrači koji uđu sa većom srčanošću. Linfild ima različite stilove igre kući i u gostima. Na domaćem terenu nastoje da igraju što okomitije, lopta od golmana ili od bekova odmah ide na napadača, ali ako nemaju tu mogućnost znaju da igraju i preko veznih. Bez obzira na ishod meča ništa se neće završiti u Belfastu. Igračima sam rekao, a to ponavljam i sada naš cilj je da iz Evrope izvučemo što više, da učešće nebzavršimo poslije četiri utakmice.Očekuje se da Bojan Pavlović poslije duže pauze stane na gol, kao i da meč počne kapiten Stojan Vranješ, koji je zaradio posjekotinu arkade na susretu sa Željezničarom – rekao je on.

Krilni fudbaler Borca Goran Zakarić je takođe svjestan kvaliteta protivnika Linfild je taktički i fizički dominantna ekipa.

– Očekuje nas drugačiji meč nego protiv Kluža, drugačiji stil igre narednog protivnika, ostrvske ekipe igraju različit fudbal. Ako budemo maksimalno angažovani u igri, ako svi igrače pruže pravi pristup možemo doći do dobrog rezultata za revanš – poručio je Zakarić.

Sutrašnja utakmica na stadionu Vinzor park počinje u 20.45 časova.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.