Mektić upitao zašto sin Tadićeve koristi službeno policijsko vozilo (FOTO)

Nakon što je juče upozorio na zloupotrebe Odluke o štićenim osobama, navodeći da Direkcija za korodinaciju policijskih tijela štiti i osobe koje nemaju pravo na to, poslanik SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Dragan Mektić, danas je na svom tviteru okačio i fotografiju kao dokaz svojih tvrdnji.

On je, naime, na društvenim mrežama okačio fotografiju na kojoj se, kako tvrdi, vidi sin glavne tužiteljice BiH, Gordane Tadić, kako koristi vozilo Direkcije u privatne svrhe.

– Nakon objave kako sin Gordane Tadić zloupotrebljava policijsko obezbeđenje evo dokaza kako isti vozilo Direkcije koristi u privatne svrhe. Sve mu to nezakonito omogućio direktor Mirsad Vilić – napisao je Mektić ispod fotografije.

Podsjećamo, Mektić je juče zatražio da se izmjeni Odluka Savjeta ministara o štićenim osobama, navodeći da se trenutno ne zna ko se sve štiti i iz kojeg razloga.

On je na sjednici PD PSBiH rekao da po njegovim saznanjima Direkcija štiti i osobe koje nemaju pravo na to.

Mektić je ranije uputio poslaničko pitanje Direkciji tražeći da mu se odgovori po čijoj procjeni i na osnovu kojih argumenata, činjenica i saznanja je glavnoj tužiteljici BiH bezbjednost ugrožena do te mjere da je trenutno obezbjeđuje čak 18 policijskih službenika.

– I nije to jedini problem. Direkcija obezbjeđuje i njenog sina koji ima preko 40 godina. Pored toga, njen sin čak koristi i službeno vozilo Direkcije kako u zemlji tako i kada putuje van BiH. Mnoštvo je osoba koje se štite, a koje nemaju pravo na to. Imamo primjere da policija prati autobuse koji idu na ekskuruziju van BiH, a u kojima se nalaze djeca pojedinih funkcionera. Ko je to odobrio – upitao je Mektić.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.