Izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana, praviti češće pauze

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija redovno, bez posebnih ograničenja i zastoja, a iz Auto-moto saveza Srpske vozačima savjetuju da, zbog tropskih vrućina, izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana, te prave češće pauze.

Na dijelu magistralnog puta Bijeljina-Ugljevik u rejonu Suvog Polja u toku je asfaltiranje raskrsnice zbog čega dolazi do petnaestominutnih obustava saobraćaja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog sanacije klizišta na magistralnom puta na dionici Dobro Polje-Miljevina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog rehabilitacije puta režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je i na magistralnom putu na dionici Crkvina-Modriča jedan, kao i na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa /Žirovina/.

Režim saobraćaja zbog radova izmijenjen je i na magistralnom putu na dionici LJubogošta-Pale u tunelu “Kalovita Brda”, kao i zbog radova u tunelu “Ugar” na magistralnom putu na dionici Crna Rijeka-entitetska granica (Ugar).

U toku su radovi na magistralnom putu na dionici Rudanka-Doboj zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja na spoju sa prilaznim putem prema petlji Rudanka, na auto-putu “9. januar”.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na spoju magistralnih puteva na dionici Doboj-Doboj /Poljice/ i na dionici Rudanka-Doboj.

I na magistralnom putu na dionici Ivanjska-Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog rekonstrukcije raskrsnice.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog kretanja vangabaritnog tereta na dionicama puteva: Banj Brdo-granični prelaz Rača /16. jula/, međuentitetska linija Stanić Rijeka-granični prelaz Brod /do 26. juna/, međuentitetska linija Banj Brdo-granični prelaz Rača /do 30. juna/ vozačima se skreće pažnja da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, od 8.00 do 15.00 časova biće obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. Zbog istih radova obustave će biti i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u istom periodu. Obustava neće biti vikendom i u dane praznika.

Na magistralnom putu, dionica Brod na Drini-granica BiH i Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta na dionici Tedin Han-granica Republike Srpske/FBiH /Križ/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a radovi su planirani do srijede, 30. juna.

Od 2. juna na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu na dionici Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza, a na snazi je i zabrana saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku 238 na magistralnom putu na dionici Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn.

U FBiH, zbog radova na mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Podlugovi saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) saobraća se naizmjenično-jednom trakom. Najavljeno je da će od danas u 12.00 časova u funkciji biti obje trake, a da će se u terminu od 20.00 do 5.00 časova kroz tunel saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima BiH jutros nema zadržavanja.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.