Počelo suđenje policajcima za nestanak veša Davida Dragičevića

Šef odsjeka za krvne i seksualne delikte Siniša Kojdić rekao je da je razgovorao sa krim tehničarom Zoranom Bošnjakom i da mu je on rekao da su oni i Mikica Marjanac bacili donji veš Davida Dragičevića.

Navedeno je ovo u iskazu koji je ranija dao Siniša Kojdić, a koji je danas pročitan u Osnovnom sudu u Banjaluci.

Kojdić je danas svjedočio na suđenju krim tehničarima Bošnjaku i Marjancu, a kojima se sudi za uništavanje dokaza u predmetu „David Dragičević”.

Kojdić je u sudu ispričao da je u vrijeme nestanka i pronalaska tijela mladića Davida Dragičevića u Banjaluci radio kao inspektor za krvne delikte i da je bio dežurni, taj dan kada je pronađeno tijelo u Vrbasu.

– Izašao sam na lice mjesta i obavijestio dežurnog tužioca, kao i patologa Željka Karana. Ja sam bio na uviđaju i vodio sam evidenciju o svemu što se radi. Pošto je tijelo izvučeno iz vode i bilo je blato oko njega, odlučili smo da se tijelo prebaci u Zavod za sudsku medinicu i da se tamo skida odjeća i pregledaju džepovi – ispričao je Kojdić.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
Mikica Marjanac

Prema njegovim riječima, obdukcija je obavljena drugi dan, a on je malo kasnio.

– Kada sam stigao, pomoćnici obducenta su već izvadili neke stvari iz džepa i stavili na sto koji je bio kraj nogu Dragičevića. Zatim je sa tijela skinuta odjeća i to su pomoćnici predali krim tehničarima, koji su je pakovali i kasnije odnijeli u prostoriju sa sušenje dokaza, a koja se nalazi pored zgrade Policijske uprave Banjaluka – rekao je Kojdić.

Dodao je da je u svoj rokovonik zapisao sve što su našli u džepovima, kao i odjeću i da je kasnije na osnovu toga sačinio službenu zabilješku, a u kojoj je između ostalog naveo da su se nalazile i sive bokserice.

Kaže da je zatim istragu preuzela Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP RS i da on tada nije učestvovao u istrazi.

– Nakon što je na inicijativu Davora Dragičevića, ministar Dragan Lukač napravio novi tim za istrage, na čelu sa Sinišom Kostreševićem, ja sam ponovo pozvan da učestvujem u istrazi – pojasnio je Kojdić.

On je istakao da je za nestanak donjeg veša saznao nakon četiri mjeseca od pronalaska tijela.

– Tada su me pozvali i pitali su gdje su gaće i ja sam rekao da su vreći sa ostalom odjećom, ali su mi rekli da nisu. Zatim sam rekao da su vjerovatno u kesi sa čarapama i drugim stvarima, ali su opet rekli da nisu. Nisam znao gdje se nalaze – rekao je ovaj svedok.

Na pitanje tužioca Dalibora Vreća da li se sjeća da li je pričao sa Marjancem i Bošnjakom oko toga gdje je nestao veš, on je rekao da jeste, ali da misli da mu oni nisu odgovorili na to pitanje.

Nakon toga je tužilac Vrećo pročitao iskaz koji je ranije tokom ispitivanja dao Kojdić.

Kojdić je tada izjavio da je pozvao Bošnjaka koji mu je rekao da su on i Marjanac bacili veš, a da im je on odgovorio „J… gaće, zna se da je imao gaće“.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na pitanje tužioca da li je tačno ovo što je ranije izjavio, Kojdić je rekao da je to tačno.

Kao svjedok izjavu je dao i Vladimir Trivić, koji je ispričao da radi kao pomoćnik obducenta u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

On je rekao da se sjeća i da je prisustvao obdukciju tijela Davida Dragičevića.

– Moj posao je bio da pregledamo džepove, skinemo odjeću, da to sve fotografišemo i predamo policiji. Tokom pretresa džepova u ovom slučaju našli smo novčanik, nekoliko novčanica u drugom džepu, telefon, ključeve i čakiju – ispričao je Trivić.

Dodao je da su tokom obdukcije bili prisutna dva krim tehničara, dva inspektora i jedna osoba iz potraga iz policije.

– Nakon što smo skinuli odjeću i sve fotografisali, to smo predali krim tehničarima koji su to upakovali i odnijeli. Među stvarima koje smo predali policiji, nalazile su se i sive bokserice – ispričao je Trivić.

Svoj iskaz danas je dala i Veselka Bjelaković koja je u to vrijeme radila u KTC službi MUP Srpske i koja je oktrila da je nestao donji veš.

– Od Tužilaštva sam 18. maja 2018. dobila naredbu da se vještači odjeća Davida Dragičevića, a vještačenje sam obavila 24. maja i tada sam utvrdila da nedostaju gaće, kao i omot u kojem su trebale biti – rekla je Bjelakovićeva i dodala da je o tome sačinila službenu zabilješku.

0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.