Skandal na fudbalskoj utakmici kod Banjaluke: Nakon psovke rezervni igrač udario predsjednika kluba

Fudbaler BSK Ognjen Damjanović uhapšen je u nedjelju uveče kada je sa terena uletio na tribine i sukobio se sa Čedom Ševarikom predsjednikom FK Naprijed.

Sukob se desio na utakmici posljednjeg kola Regionalne lige Zapad, upravo između BSK i Naprijeda, a koja se igrala u Karanovcu kod Banjaluke.

Prema nezvaničnim informacijama, prije sukoba došlo je do prepiranja i svađe između Ševarike i Novaka Damjanovića, a koji je predsjednik FK BSK i Ognjenov otac.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su intervenisali zbog narušavanja javnog reda i mira na utakmici, te da su uhapsili jednu osobu.

– Nakon utvrđivanja svih činjenica biće preduzete zakonom propisane mjere – istakli su u policiji.

U Regionalnoj ligi Zapad već par kola vlada veoma čudna atmosfera, zbog toga što u viši rang takmičenja ide ekipa koja ima bolju gol razliku, jer su ekipe BSK i FK Gorica iz Šipova imale isti broj bodova.

Tako je ekipa Gorice u zadnja dva kola dala čak 18 golova, dok je BSK stao na „samo“ 11 golova. Upravo zbog gol razlike Gorica će iduće godine nastupati u višem rangu.

Novak Damjanović u razgovoru za Srpskainfo kaže da je svemu prethodila svađa između njega i Ševarike, a vezano za izjavu o tome gdje se brani čast Fudbalskog saveza Republike Srpske.

FOTO: NOVAK DAMJANOVIC/FACEBOOK
FOTO: NOVAK DAMJANOVIC/FACEBOOK

– Ševarika je bio veoma bezobrazan i vulgaran. Nakon što smo saznali rezultat utakmice između FSA i Gorice, a koja se igrala u Prijedoru, ja jesam opsovao, ali Ševarika je počeo veoma nepristojno da se ponaša. Bio je jako vulgaran i u jednom trenutku mi je doslovno opsovao unuku, koja ima samo osam mjeseci – kaže Damjanović i dodaje da su to čuli brojni svjedoci koji su bili na tribinama.

Ističe da je tu psovku čuo i njegov sin, koji je sjedeo na klupi i da ga je to veoma pogodilo.

– Svako ko bi čuo to što je Ševarika rekao za Ognjenovu kćerku isto bi reagovao. Ognjen je preskočio ogradu i krenuo prema Ševariki. On ga je zakačio, ali je i Ševarika njega tada uradio. Tada se umiješala policija koje je bilo dosta oko terena i spriječili su dalji sukob – ističe Damjanović.

On dodaje da nije zadovoljan kako je policija reagovala i kaže da misli da su postupili neprofesionalno.

– Oni su uhapsili Ognjena i držali ga u policijskoj stanici do 1.30 časova. Ševarika je takođe njega udario, a njega nisu priveli. Osim toga, sve su nas alkotestirali i jedino je Ševarika bio pijan, a i pored toga nisu ga uhapsili – kaže Damjanović.

On ističe da su odranije navikli na slično ponašanje Ševarike, ali da je ovaj put pretjerao.

Ševarika se nije javljao na pozive, ali je nakon sukoba dao izjavu za pojedine portale.

– Ja sam još dan pred utakmicu rekao da me ne zanimaju bilo kakve nečasne radnje. Igraćemo za svoj obraz, obraz Fudbalskog saveza Republike Srpske i fudbal Banjaluke. Ništa me drugo nije interesovalo i tako smo se i ponašali. Već prilikom dolaska na stadion Damjanović je pokazivao nervozu, psovao i ove prostore (Republiku Srpsku), Fudbalski savez Republike Srpske. Sve je kulminiralo kad se saznao rezultat u Prijedoru. Bilo je kod nas 0:1, a u finišu je BSK dao još dva gola – izjavio je Ševarika.

Dobra utakmica

On je dodao da je Damjanović počeo  da ga vrijeđa, i da mu spominje porodicu u vrlo negativnom kontekstu, na šta je on odgovorio.

– Jesam, opsovao sam mu porodicu, djecu, unučad…To je čuo njegov sin Ognjen , inače rezervni igrač na ovoj utakmici, dotrčao je i udario me je. Vratio sam mu. Bilo je tu mnogo policije jer sam dan ranije napisao da je meč visokog rizika,. Odmah su reagovali Ognjena Damjanovića su  uhapsili, a Novaku Damjanoviću i meni  uradili alkotest. Imali smo alkohola u krvi obojica i dobili prekršajne prijave. Imam video zapis svega i spreman sam da odgovaram za svoje postupke rekao je Čedo Ševarika.

Predsjednik BSK Novak Damjanović istako je da su veoma loši bili uslovi za igru na stadionu u Karanovcu, ali da čestita ekipi Naprijeda.

– Ti momci su odigrali dobru utakmicu i veoma su se trudili, mi njima ništa ne zamjeramo. Utakmica je bila veoma dobra. Takođe, čestitam ekipi Gorice na ulazak u viši rang takmičenja – poručio je Damjanović.

Izvor: Srpskainfo
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.