Vozač iz BiH ispod haube automobila u Njemačku prevezao zmiju otrovnicu

Muškarac iz Živinica, koji već nekoliko godina živi u Njemačkoj, prije nekoliko dana ispod haube svoga automobila iz BiH u Njemačku neznajući prevezao je zmiju.

Naime, redakciji Avaza javio se njegov rođak iz Živinica koji je ispričao ovaj nesvakidašnji događaj.

– On već nekoliko godina živi u Minhenu ali je bio u posjeti rodnom selu Kuljan u okolini Živinica. Kad se vratio kući u Minhen imao je šta da vidi. Ispod haube mu se nalazio poskok kojeg je neznajući vozio od Živinica sve do Minhena – ispričao je njegov rođak zamolivši nas da ne objavljujemo njihova imena.

On je tako prešao oko 1.000 kilometara i četiri državne granice vozeći zmiju ispod haube.

– Kada je otkrio zmiju uznemirio se, zvao je policiju i vatrogasce. Policiji je bilo interesantno jer do sada nikad nisu vidjeli ovu vrstu zmije. Dosta ljudi se okupilo, svi su gledali. Ni vatrogasci je nisu mogli izvaditi sve dok nije pozvan neki posebni gradski toksikolog koji je čitavu unutrašnjost automobila posuo otrovom i rekao da će za tri sata zmija umrijeti. Tako je valjda i bilo – kazao je.

Nijemci su mu rekli da je to nezapamćen slučaj kod njih te da ovih zmija tamo nema.

– Pošto je u BiH bio krajem maja i početkom juna, a vrijeme je tad bilo promjenjivo, najvjerovatnije prilikom povratka sa neke lokacije zmija se neopaženo podvukla pod automobil i tako stigla do Njemačke – rekao je za Avaz.

Izvor: Avaz
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.