Srbija: Stefan spasavao putnike iz zapaljenog autobusa

Stefan Trifunović, zaposlen u JKP „Beogradske elektrane“ heroj je jučerašnjeg dana.

Ovaj tridesetogodišnji mladić, ugasio je požar u autobusu koji je saobraćao na liniji 16 u Bulevaru despota Stefana.

Stefan je sa kolegama izvodio radove na toplovodu u blizini mjesta nesreće. Nakon teškog fizičkog rada, na pauzi je krenuo do obližnje pekare po doručak za cijelu ekipu. Sudbina se pobrinula da se baš on nađe pored zapaljenog autobusa iz koga su panično istrčavali uplašeni putnici. Ni jedne sekunde nisam razmišljao. Instiktivno sam utrčao u autobus, uzeo aparat za gašenje požara i krenuo da gasim vatru. Probijao sam se kroz dim, a zabrinuti putnici koji su stajali pored autobusa su mi mahali i pozivali me da izađem. Oni su bili uplašeni zbog mene, a ja zbog njih – izjavio je heroj.

On je rekao da je samo razmišljao o tome da što prije ugasi vatru da ne bi došlo do eksplozije i sve se brzo završilo, prenosi Blic.

Srećom, u požaru nije bilo povrijeđenih. Ubrzo je došla vatrogasna i policijska ekipa, a Stefan se kao i svaki heroj iz sjenke bez ikakve pompe vratio svojim radnim obavezama.

Dobar glas o ovom herojskom podvigu, došao je i do Radeta Baste, direktora JKP „Beogradske elektrane“ koji je izrazio želju da lično upozna tog hrabrog momka i pomogne mu da riješi radni status budući da je angažovan po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima.

Rade Basta je rekao – Želja nam je da u našem timu bude što više požrtvovanih i neustrašivih mladih ljudi. Ponosni smo na Stefana koji je rizikovao svoj život kako bi spriječio moguću tragediju. Takvi ljudi zaslužuju da budu nagrađeni.

Izvor: Blic
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.