Višković poručio da je Srpska spremna za razgovore sa MMF

Predsjednik Vlade Republike Srpske rekao je da je Srpska spremna za razgovore sa Međunarodnim monetarnim fondom ukoliko nema političkih uslovljavanja na njenu štetu.

Višković je napomenuo da je na sastanku sa novim šefom misije MMF Alinom Ijancu jasno poručeno da je Srpska spremna da pregovara bez političkih ucjena.

– Nas niko neće ucjenjivati. To što je MMF mislio da će Republika Srpska pasti na koljena i neće imati novca za funkcionisanje, te da mogu staviti papir na sto koji ćemo morati potpisati to nismo uradili – rekao je Višković novinarima u Istočnom Sarajevu.

Višković je rekao da je problem finansijske likvidnosti riješen na drugi način.

On je dodao da je ljudski i srpski ispratio odlazećeg šefa MMF-a Martina Petrija, koji je, kako je ocijenio, izmanipulisan od nekih ljudi u BiH i njegovih saradnika, zbog čega je izgubio poziciju.

– Žao mi je zbog toga. Očigledno je da nije imao dobre procjene. Sada su se pojavili, i za mene je bilo iznenađenje, da li je to oproštajna dobročiniteljska misija, te je u jednom momentu izgovorio da je MMF spreman da bez ikakvih početnih uslova već u septembru BiH da 300 miliona evra – rekao je Višković.

Višković je izrazio nadu da će razgovori sa MMF biti nastavljeni bez uslovljavanja, napominjući da je to jedini prihvatljiv način za Republiku Srpsku.

Izvor: Agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.