Korona virus potvrđen kod još 15 osoba u Srpskoj

U protekla 24 časa, u Republici Srpskoj testirana su 532 laboratorijska uzorka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 15 osoba, a preminulo je troje oboljelih.

Od ukupnog broja novozaraženih, radi se o osam muških i sedam ženskih osoba, od kojih su dvije mlađe, sedam srednje i šest osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, pet osoba je iz Trebinja, tri iz Prijedora, po dvije iz Banjaluke i Laktaša i po jedna iz Mrkonjić Grada, Ribnika i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi iz Banjaluke, Prijedora i Prnjavora.

Do sada je u Srpskoj potvrđeno 64.230 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.740 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 46.636 osoba, a testirano je ukupno 279.006 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Srpskoj 146 u Univerzitetskom kliničkom centru RS 61, a u ostalim bolnicama 85. Na respiratoru je 15 osoba (6 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 4 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 1.502 osobe, a nadzor je završen kod 191.749 osoba.

Izvor: Agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.