BiH: Duž riječnih tokova magla mjestimično smanjuje vidljivost

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova magla mjestimično smanjuje vidljivost, posebno na području Prijedora, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Radi izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača, od 8.00 do 16.00 časova na regionalnom putu Srpske Toplice-Čađavica, dionica Kola-Stričići saobraćaj će privremeno biti obustavljen, a vozila će biti preusmjerena na alternativni pravac Kola-Ledenice-Stričići.

Režim saobraćaja izmijenjen je zbog radova na mjestu ukrštanja dionice magistralnog puta Banjaluka (Rebrovac)-Čelinac i Ulice Mis Adeline Irbi, u naselju Vrbanja, na dionici magistralnog pravca Klašnice jedan-Gornja Vijaka jedan i na dionici Dobro Polje-Miljevina.

Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale u tunelu “Kalovita Brda”, na pravcu Crna Rijeka-entitetska granica (Ugar), na dionici magistralng puta Rudanka-Doboj na spoju sa prilaznim putem prema petlji Rudanka, na auto-putu “9. januar”, kao i na dijelu magistralnog puta Bijeljina-Ugljevik i na regionalnom putu Lukavica-Pale.

Režim saobraćaja izmijenjen je i zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice dionice magistralnog puta Ivanjska-Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići, kao i na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća gdje je u toku izgradnja kružne raskrsnice.

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Modriča 1-Vukosavlje (Jakeš)-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-entitetska granica (Karuše), kao na dionici Crkvina-Modriča jedan.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granica sa Crnom Gorom (Šćepan Polje), obustavljen je saobraćaj za teretn vozila.

Od 8.00 do 15.00 časova radnim danima zbog deminerskih radova na snazi su polučasovne obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji, kao i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici regionalnog pravca Stari Majdan-Lamovita zbog izvođenja radova izmijenjen je režim saobraćaja, kao i na putevima Tedin Han-entitetska granica (Križ) i Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta Jezero-Šipovo na snazi su povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 17.00 časova.

Vangabaritni teret će biti prevožen međuentitetska linija Ledenice-Crkvina-Modriča-autoput-Aleksandrovac (do 11. juna), entitetska granica Podvrsnik-Ljubinje-Trebinje-granični prelaz Klobuk (do 10. juna), međuentitetska linija Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod (do 17. juna), međuentitetska linija Banj Brdo-granični prelaz Rača (do 26. juna) i međuentitetska linija Stanić Rijeka-međuentitetska linija Karuše (do 15. juna).

U FBiH na dionici auto-puta A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraćaj se odvija usporeno, preticajnom trakom zbog radova na mostu.

Zbog redovnog servisiranja tunela od 20.00 do 6.00 časova doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Lašva (u smjeru Zenica-Lašva).

Do kraja meseca trajaće radovi u tunelu “Crnaja” na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časovima obustavlja.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionica Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu “Čaklovići” saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan”pi-si-ar” test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Izvor: Agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.