Slovenija ublažava mjere

epa08777617 People walk in downtown Ljubljana, Slovenia, 27 October 2020 during strict coronavirus restrictions. Movement between municipalities has been limited since 27 October, only rare exceptions are allowed. Slovenia has declared on 19 October 2020 tightened anti- coronavirus measures, including a police curfew from 21.00 to 06.00, the closing of bar and fitness studios and the cancellation of all entertainment events, to prevent the spread of SARS CoV-2 coronavirus. EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

Sajmovi i poslovni skupovi, zabranjeni u martu 2020. godine, od danas će biti ponovo dozvoljeni u Sloveniji.

Učešće na ovakvim skupovima biće dozvoljeno svima koji su preležali kovid-19, vakcinisani su ili imaju negativan test na korona virus, ali će na snazi ostati određene restriktivne mjere, javlja STA.

Ove mjere podrazumevaju 10 kvadratnih metara po učesniku, ali zabrana i dalje važi za maloljetnike i osobe koje se otežano kreću i potrebna im je tuđa pomoć.

Isti propisi važe i za posjete prodavnicama – 10, umjesto dosadašnjih 20 kvadratnih metara po osobi, iako u tržnim centrima i dalje važi pravilo o 20 kvadratnih metara.

Hrana i piće se mogu konzumirati samo ako gosti sjede za stolovima uz propisanu fizičku distancu, dok građani koji su preležali kovid-19 ili su primili prvu dozu vakcine do osam mjeseci nakon što su testirani pozitivno na korona virus nisu u obavezi da se redovno testiraju, u skladu sa važećim propisima.

Izvor: Agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.