Kovačević: Pozivamo na dijalog o budućnosti BiH

Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, za N1 je govorio o pričama o mirnom razdruživanju u Bosni i Hercegovini.

Kovačević je kazao da SNSD nije pozvao na dijalog o razdruživanju, nego na dijalog o budućnosti BiH.

“Samo je potrebno da nas se sluša. Nažalost, politički predstavnici bošnjačkog konstutivnog naroda, kao i jedan dio međunarodne zajednice, ne žele da nas slušaju. Nego apsolutno izvlaće iz konteksta ono što mi govorimo. Ponoviću, pozivamo na dijalog o budućnosti BiH“, kazao je.

Pojašanjava da bi to bio dijalog između Republike Srpske i Federacije BiH, ali i dijalog između konstitutivnih naroda – Srba, Hrvata i Bošnjaka.

Komentarisao je i ponašanje opozicije iz RS.

“Nažalost, imamo takvu situaciju da imamo opoziciju, predstavnike manjinske volje, koji odbijaju da razgovaraju sa predstavnicima većinske volje građana RS o budućnosti BiH, statusu RS i na koji način da se zaštiti i ojača pozicija RS“, istakao je kovačević.

Kritikovao je opoziciju što istovremeno razgovara sa partijama iz FBiH:

“Sa strankama isključivo iz Sarajeva o formiranju takozvane bh. šestorke, tako da u ovom trenutku na jednoj strani imamo bh. šestorku koju čine tri stranke opozicije iz Republike Srpske i tri stranke iz Federacije.”

Navodi da sa druge strane, SNSD je u bloku šest stranaka iz RS.

“To su dva politička koncepta, jedan se zalaže za jaku BiH i slabu RS, i drugi politički koncept koji predvodi SNSD koji se zalaže za jaku RS”, kazao je Radovan Kovačević, kako piše N1.

Izvor: N1
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.