Počelo košenje trave u banjalučkim naseljima

Uređenje i košenje zelenih površina u gradu je pojačano u posljednjih nekoliko dana, a juče je počelo i košenje trave u naseljima, potvrdili su za “Nezavisne” iz “Tamarisa”.

Iz kompaniji “Tamaris”, koja vrši košenje javnih zelenih površina u gradu, rekli su da su dosad pokosili prioritetne zelene površine.

“S košenjem smo inače počeli 15. aprila i dosad su pokošeni uži centar grada, trake i saobraćajnice te izletište Banj brdo”, kazali su iz “Tamarisa”.

Iz ove kompanije ističu da je juče počelo i košenje trave u  više naselja.

“Od četvrtka počinjemo s košenjem trave u naseljima Rosulje, Nova varoš, Centar 1 i Centar 2”, rekli su iz “Tamarisa”.

Siniša Mrkobrda, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rosulje, za “Nezavisne” ističe da građani smatraju da zelene površine nisu pokošene na vrijeme, odnosno da je trebalo ranije krenuti po naseljima, jer je trava baš porasla.

“Što se tiče Rosulja, znam da su kosili park ‘Mladen Stojanović’, što je i za očekivati, s obzirom na to da je to centralna gradska tačka kad je u pitanju rekreacija građana”, rekao je Mrkobrda.

Iz Gradske uprave su saopšili da je, prema Programu zajedničke komunalne potrošnje sredstva koja su izdvojena za poslove održavanja javnih zelenih površina tj. košenje trave, sadnju cvijeća, održavanje drvoreda, uklanjanje suvih i dotrajalih stabala, košenje ambrozije, hitne intervencije, krčenje korovišta, održavanje živih ograda i sadnju stabala, izdvojeno 1.040.000 KM, što je za 849.000 KM manje u odnosu na prošlu godinu.

Izvor: Nezavisne
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.