Bijeljina: Đaci će dobiti po 30 KM pomoći za prevoz

Smanjenje cijene boravka djece u javnom vrtiću, pomoć 30 maraka đacima za prevoz, smanjenje komunalne takse taksistima, rezultat su kontruktivne sjednice Skupštine grada Bijeljina. Ipak sjevnula je i po koja varnica.

Đaci će dobiti po 30 maraka pomoći za prevoz. Dobra vijest i za taksiste  – smanjenje komunalne takse za 50 odsto. Podržana je i odluka o smanjenju cijene boravka djece u javnom vrtiću “Čika Jova Zmaj” za osam odsto.  Svako smanjenje je dobro, ali nije dovoljno. Osim toga treba voditi računa i o djeci koja idu u privatne vrtiće.

U tom cilju, odbornik DNS-a Miloš Stanišić pokrenuo je incijativu da se cijena koštanja boravka djeteta u vrtiću izračuna po zakonu o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, te da se putem subvencija pokuša izjednačiti status djece u svim predškolskim ustanovama.

Prilikom glasanja, odbornici vladajuće većine su najprije digli ruke za ovakav prijedlog, da bi nakon pogleda u šefa kluba SNSD-a Miroslava Milovanovića, odluku promijenili. Tako je inicijativa odbornika DNS-a Miloša Stanišića odbijena.

– Sa dnevnog reda skinute su tačke o izvkještaju o radu SKUD “Semebrija” i preduzeća “Eko – dep”. To govori o političkoj neusaglašenosti unutar koalicije Dogovor za Bijeljinu, kaže gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Dodaje:

– Nedopustivo je da “Eko-dep” prikazuje pozitivan finansijski izvještaj za 2020. godinu, a rukovodstvo već duže vremena ne može da servisira svoje kreditne obaveze, kaže Petrović.

Više puta u toku rasprave odbornik SNSD-a Miroslav Milovanović kritikovao je rad gradonačelnika.

– Sve je isto, samo njega nema. Opet imamo istu situaciju. Gradonačelnik je govorio nova priča, novi pristup raznim stvarima. Međutim, vrlo je slična priča, kaže Milovanović.

Odgovorio mu je gradonačenik Petrović:

– Nije isto i nikada neće biti isto, jer transparentnost i poštovanje zakonskih procedura je ono što će voditi u razvoj, 

Potrebno je, kaže Petrović, više iskrenosti i saradnje, kako bi se donosile dobre odluke za grad.

Izvor: BN TV
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.