Široki Brijeg osuđuje ponašanje kapitena Borca Vranješa i suđenje arbitra

Nogometni klub Široki Brijeg se oglasio nakon susreta 27. kola Premijer lige BiH u kojem je izgubio od Borca u Banjoj Luci rezultatom 2:1.

Širokobriježani se javno žale na ponašanje kapitena Borca Stojana Vranješa, te suđenje sarajevskog arbitra Adisa Mulahasanovića.

Saopćenje Širokog Brijega prenosimo u cijelosti.

“NK Široki Brijeg najoštrije osuđuje nemile scene i ponašanje kapitena FK Borac Banja Luka Stojana Vranješa te pojedinih službenih osoba u tunelu banjalučkog Gradskog stadiona na poluvremenu posljednjeg susreta i derbija 27. kola m:tel Premijer lige BiH.

Iako su pojedini medijski djelatnici u svojim izvještajima djelomično informirali javnost o nesportskom ponašanju iskusnog igrača i kapitena domaćih koji bi trebao biti primjer mladim igračima, istine radi i s ciljem zaštite svoga igrača NK Široki Brijeg je dužan reagirati i cjelokupnu javnost upoznati s ovim nemilim događajem.

Naime, na poluvremenu utakmice, prilikom odlaska u svlačionicu, Stojan Vranješ je fizički nasrnuo na našeg mladog igrača Ivana Ikića i s leđa ga zatvorenom šakom udario u vrat i zatiljak, a što mu je verbalno nagovijestio na terenu nakon jednog nepostojećeg prekršaja.

Do većega incidenta na sreću nije došlo zahvaljujući pravovremenoj i zdravorazumskoj reakciji drugih igrača koji su bili u blizini. No, ni to nije uspjelo sputati razjarenog Stojana Vranješa koji je želio nastaviti obračun s mladim igračem.

Svemu tome svjedočile su i službene osobe, kako one ispred organizatora utakmice, tako i dvojica sudija koji su bili u neposrednoj blizini i mirno promatrali nemile scene.

Očekujući kako će isti reagirati i adekvatno sankcionirati divljačko ponašanje kapetana domaćih, igrači Širokog Brijega izašli su na travnjak odigrati drugo poluvrijeme. Nažalost, jedina normalna reakcija je izostala i spomenuti je igrač bez ikakve sankcije zaigrao u nastavku, a onda i svojim drugim pogotkom u samoj završnici donio pobjedu svojoj ekipi.

“Nećemo šutjeti”

Ne želeći umanjivati pobjedu Borca koji je stvorio više prilika i većim dijelom utakmice bio bolji suparnik, moramo skrenuti pozornost i na vrlo tendenciozno suđenje tokom cijele utakmice i prestrogo dosuđeni kazneni udarac za domaće koji je uvelike i utjecao na daljnji tok utakmice.

Zapravo, vrlo slična situacija bila je i u Kupu BiH, ali i na nekim drugim utakmicama u kojima je konačnom ishodu kumovao neujednačeni sudijski kriterij.

Od nadležnih pojedinaca i tijela tražimo pravovremenu reakciju, pokretanje disciplinskog postupka i kaznu za Stojana Vranješa kako bi se zaštitio integritet takmičenja, a ponajviše svaki igrač i ekipa koje njeguju iskreno i pošteno sportsko nadmetanje. Scene kojima smo svjedočili u Banoj Luci ne odražavaju vrijednosti fair-playa i poštovanja suparničkih igrača i ekipe koje baštini NK Široki Brijeg i nogomet u cjelini kao najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Zato poručujemo: Ne, nećemo šutjeti! Ovakve nenogometne stvari neće nas pokolebati, a poglavito ne ušutkati. NK Široki Brijeg, kao jedan zdravi sportski kolektiv i uspješna sportska sredina, neće odustati od borbe za pošteno sportsko nadmetanje i učinit će sve kako bi na sportskom borilištu i tokom igre izborio svoj cilj.

Anomalije u bh. nogometu kojima sve češće svjedočimo ne vode nigdje. Naprotiv, vraćaju nas u vremena kojima je civilizirani svijet davno zatvorio vrata. Stop anomalijama u bh. nogometu!”, poručili su iz NK Široki Brijeg.

Izvor: Klix.ba
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.