Brkić: Nadam se da sam opravdao povjerenje

Duel protiv Maglaja u prvenstvu Bosne i Hercegovine vječno će pamtiti mladi golman Berin Brkić. On je debitovao u dresu banjalučkog tima i to protiv svog matičnog kluba.

Rukometaši Borac Mtela su sjajnom partijom savladali Maglaj 38:30 i tako nastavili trku za Izviđačem koji je u ovom kolu bio bolji od Lokomotive 46:24.

Mladi čuvar mreže je imao deset odbrana i pokazao da se na njega svakako može računati u budućnosti. Brkić ističe da je pred debi imao tremu.

– Tokom sedmice sam pozvan na treninge seniorskog tima i tad sam vidio da bih mogao dobiti šansu protiv Maglaja. Bilo je treme pred meč, bio sam nervozan cijeli dan, posebno jer sam trebao da nastupim protiv matičnog kluba. Kad sam stao na gol sve je nestalo i u potpunosti sam bio skoncentrisan da što bolje branim. Nastojao sam da budem što bolji i da opravdam povjerenje stručnog štaba. Hvala im na šansi. O svojim odbranama ne bih, to će da ocijeniti stručni štab, nadam se da su oni zadovoljni mojom partijom. Želim da se radom na treninzima i dalje nametnem treneru I da u nastavku takmičenje dobijem šansu u uslovno rečeno lakšim mečevima. Ovo mi zaista puno znači i daje mi motiv da nastavim sa još jačim radom – poručio je mladi Berin Brkić.

Izvor: Sportske
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.