Srpska: Dali policiji lažne podatke, saobraćajne kazne stizale pogrešnoj osobi

Pet prevaranata identificirano je u Bosanskoj Gradišci, a oni se terete za krađu identiteta jedne osobe koja živi u inostranstvu.

Kako je saopćeno iz policije, oni su falsificirali podatke zbog kojih je policija prekršajne naloge slala osobi koja ih nije počinila.

Oni se se sumnjiče za krivična djela falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeravanje netačnog sadržaja i neovlašteno korištenje ličnih podataka.

“Policijskoj upravi 8. aprila 2021. godine oštećeni je prijavio da su mu na kućnu adresu stigli prekršajni nalozi, a u vezi s izvršenim prekršajima u saobraćaju te da isti navedene prekršaje nije počinio, jer je u vrijeme izvršenja prekršaja boravio u inostranstvu”, saopćili su iz policije.

Operativnim radom policijskih službenika utvrđeno je da su N. M., D. Z., S. Z. i A. V., svi iz Bosanske Gradiške, po dobijenim obavijestima o počinjenim prekršajima u saobraćaju upisivali generalijske podatke oštećenog, a koje su prethodno dobili od lica D. V.  te na taj način pokušali izbjeći prekršajne sankcije.

O navedenom događaju, prenosi 072info.com, obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv ovih osoba dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Izvor: SB
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.