Borenović pozvao predstavnike Vlade da kažu građanima šta se tačno dešava

Predsjednik PDP Branislav Borenović, pozvao je predstavnike Vlade Republike Srpske da konačno građanima objasne kakve aktivnosti zaduživanja Srpske su u planu Vlade.

On je rekao da ukoliko je tačna informacija da Vlada  planira da Republiku Srpsku zaduži do 350 miliona evra emisijom obveznica na Londonskoj berzi, to predstavlja čin izdaje i rizika.

– Tajna odluka o zaduživanju Republike Srpske od oko 800 miliona KM koja se prethodnih dana razotkriva, ukoliko je stvarno realizovana od strane Vlade Republike Srpske, predstavlja najgoru vrstu izdaje i rizika, a veo tajne kojim je obavijen ovaj angažman možemo nazvati još jednom podmuklom aktivnošću ove vlasti – rekao je Branislav Borenović.

Borenović kaže da vlast neodgovornim zaduživanjem ne misli na posljedice po građane i Republiku Srpsku, iako se radi o spekulativnom i visokorizičnom zaduženju, nego samo misli na svoju kratkoročnu korist:

– SNSD i Dodik krčme budžet, malverzacijama pune svoje i džepove svojih prijatelja i kumova, a građane i njihove potomke bezočno zadužuju i opterećuju. Njihova neodgovorna politika nas je dovela do toga da je Republika Srpska već poslata talac i rob enormnog zaduživanja i skupih kredita. Ovo je stvarna izdaja Republike Srpske – upozorava Borenović.

On dodaje da je Klub poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske premijeru Viškoviću uputio poslaničko pitanje i tražio detaljnu informaciju da li je zaduživanje realizovano, pod kojim uslovima i zašto se to krije od javnosti.

– Odgovor na poslaničko pitanje još nismo dobili. Od Viškovića očekujemo da što hitnije izađe u javnost i objasni građanima šta se dešava i šta Vlada zapravo radi u ime svih nas- zaključuje Borenović.

Izvor: Agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Facebook
Twitter
Instagram