U Srbiji preminula trudnica zaražena koronavirusom: Primljena u bolnicu u teškom zdravstvenom stanju

A picture taken at the Centre hospitalier universitaire (CHU) hospital in Les Abymes on the French oversea island of La Guadeloupe on April 9, 2020 shows a room in the reanimation ward during the outbreak of the novel coronavirus (COVID-19). - There have so far been 13 coronavirus deaths in the overseas territories, mainly on the Caribbean islands of Guadeloupe, Martinique and St Martin. (Photo by Cedrick Isham CALVADOS / AFP) (Photo by CEDRICK ISHAM CALVADOS/AFP via Getty Images)

Trudnica I. M. (32) iz Kostolca, pozitivna na korona virus, preminula je u petak uveče u Opštoj bolnici u Požarevcu.

Kako navode iz ove ustanove, ona je primljena u petak uveče u 19.10, u veoma teškom opštem stanju. Od tegoba su dominirali bolovi u donjem dijelu stomaka, leđima, jak kašalj i bol u grudima.

Pacijentkinja je bila u četvrtom mjesecu trudnoće, šeste po redu (majka je petoro djece). Već na prijemu je bila u polusvesnom stanju ( pritisak nemerljivo nizak) i vitalno ugrožena. Po hitnom postupku pregledana je od strane ginekologa, kardiologa, radiologa i hirurga, saopšteno je iz bolnice, prenosi Telegraf.

Nakon ultrazvučnih pregleda srca i abdomena, pacijentkinja je podvrgnuta hitnoj hirurškoj intervenciji prilikom koje je ustanovljeno unutrašnje krvarenje usljed pucanja ulkusa (čira) na želucu.

– Ekipa naših ljekara učinila je sve da spasi život pacijentkinje, ali je ona nažalost preminula ubrzo po okončanju operacije, sinoć u 22.35. Laboratorijske analize, između ostalog, pokazale su enormno nizak nivo hemoglobina koji je bio 12, a referentna vrijednost je iznad 120. Nivo eritrocita (crvena krvna zrnca) bio je 30 puta niži od graničnih vrijednosti. Sve to ukazuje na veliki gubitak krvi prije intervencije ljekara – navode iz bolnice.

Odmah na prijemu pacijentkinji je urađen antigenski tekst koji je potvrdio da je pozitivna na korona virus. Ustanovljeno je da je njen suprug u izolaciji zbog kovida 19. Nije moguće tvrditi da je smrtni ishod povezan za koronavirusom.

Izvor: Telegraf
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Facebook
Twitter
Instagram