Srpska: Djevojka otišla korak dalje u pokušaju da nadmudri policiju

Dileri na sva načine pokušavaju drogu da sakriju od policije, a u ovim namjerama najviše se istakla djevojka iz Dervente, zbog koje su policajci morali angažovati ginekologa, otkriva Srpskainfo.

Do sada su dileri krili drogu u čarapama, donjem vešu, hrani, ali je ova djevojka iz Dervente otišla korak dalje.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je policija došla do informacija da ova djevojka posjeduje određenu količinu droge.

– Prilikom pretresa policija kod nje nije našla drogu, pa su posumnjali da ju je sakrila, i to ne baš na uobičajenom mjestu. Zbog toga su morali angažovati ginekologa iz Dervente, koji je prilikom pregleda kod nje našao vrećicu s heroinom  – kaže sagovornik.

Marihuana u čipsu

Portparol Policijske uprave Doboj, Dragana Kerkez, rekla je da su oni tokom tri mjeseca ove godine pojačanim aktivnostima došli do znatno boljih rezultata u borbi protiv neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Ona je takođe pojasnila da su dileri na sve načine pokušavali sakriti drogu od policije, ali da im to nije polazilo za rukom.

– Jedan od dilera je, kada je vidio policiju, pokušao drogu sakriti u usta. Kod drugog smo narkotike našli u donjem vešu, kao i u čarapama. Prilikom jednog pretresa naši službenici su drogu našli u motoru frižidera – pojasnila je Kerkezova.

Navodi da su, osim toga, drogu u jednom slučaju našli u vrećici čipsa. Tada je policija zaustavila automobil. Prilikom kontrole primijetili su da se u kesici nalazi materija koja podsjeća na marihuanu. Prilikom pretresa, u čipsu je pronađena kesica sa oko pet grama marihuane.

Nagorjeli dokaz

Jednom prilikom su policajci iz vatre morali da vade drogu. Tada je policija upala u stan koji su koristila dva brata, a jedan od njih je drogu ubacio u šporet.

Inspektor je veoma brzo reagovao i iz vatre izvadio vrećicu s marihuanom, koja je već bila nagorjela, i tako sačuvao dokaz za suđenje.

Kada je u pitanju borba protiv narkotika na području dobojske regije, Kerkezova kaže da su u ovoj godini ostvarili zapažene rezultate.

– Broj podnesenih izvještaja Okružnom tužilaštvu Doboj u odnosu na isti period prethodne godine povećan je za 55 odsto dok je broj evidentiranih prekršaja povećan za 47 odsto – ističe Kerkezova.

Na području Policijske uprave Doboj za prva tri mjeseca  ove godine podneseno je ukupno 11 izvještaja o počinjenom krivičnim djelima u vezi sa zloupotrebom opojnih droga, a u navedenom periodu evidentirano je ukupno 97 prekršaja u vezi s opojnim drogama.

– Kada je u pitanju oduzeta droga, takođe smo ostvarili veoma dobre rezultate. U ova  tri meseca oduzeli smo 10,58 kilograma spida, 458 grama marihuane i 10,31 gram kokaina. Ove količine su mnogo veće, ako se porede sa istim periodom prošle godine – kaže portparol dobojske policije.

Rekord

Kao najveću zapljenu u ovoj godini ističe akciju „Splav“ u kojoj je, između ostalog, oduzeto i više od 10 kilograma spida.

Pored toga, policija je hapsila i podnosila izvještaj zbog krivičnih djela “neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga”, “omogućavanje uživanja opojnih droga”, kao i veći broj prekršaja zbog zloupotrebe opojnih droga.

– Takođe, za 35 osoba su izdati prekršajni nalozi, jer su odbili da se testiraju na prisustvo opojnih droga u organizmu – kaže Kerkezova.

Ona je poručila da će policija i u narednom periodu nastaviti s akcijama koje su usmjerene protiv dilera i nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Akcija “Splav”

Sredinom marta policija je na području Dervente izvela akciju „Splav“ u kojoj su pretresene četiri lokacije. Tom prilikom uhapšeni su Bojan Legin i Danilo Đ.

– Prilikom pretresa jedne od lokacija, pronađena je i oduzeta kompletna oprema za ilegalno laboratoriju za proizvodnju marihuane. Takođe, u ovoj akciji policija je zaplijenila ukupno oko 10 kilograma droge spid – istakao je tada izvor iz policije.

On je pojasnio da je ova akcija trajala mjesecima i da je policija prikupila brojne dokaze protiv osumnjičenih.

Izvor: Srpskainfo
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Facebook
Twitter
Instagram