Stanivuković o inspekcijskom pregledu restorana Agape: Ovo je šamar svima!

Ispekcija je jučer obavila kontrolu u banjalučkom restoranu Agape koji je u vlasništvu kćerke Milorada Dodika, Gorice. Nakon pregleda, a kako je izjavila v.d. glavnog republičkog zdravstvenog inspektora Milica Matijević, tržišna i komunalna inspekcija Grada Banjaluke nije imala osnov za zatvaranje tog ugostiteljskog objekta.

Precizirala je da se mjera zabrane rada se izriče samo u tri slučaja, a nijedna od tih situacija “nije zabilježena u navedenom ugostiteljskom objektu”.

– Mjera zabrane rada se izriče samo u tri slučaja: ukoliko se ne poštuje propisana fizička distanca, ukoliko se ne poštuje radno vrijeme, i ukoliko se okuplja u grupama većih od propisanih. Niti jedna od te tri situacije nije zabilježena u ovom ugostiteljskom objektu. Stoga je izrečena samo novčana kazna u iznosu od 1.000 KM za preduzetnika, izjavila je Matijević medijima ispred ugostiteljskog objekta Agape u Delti.

Prethodno se, a nakon ulaska inspekcije, oglasio banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković te naveo da je “ugostiteljski objekat Agape usluživao je goste u bašti zatvorenog tipa, čime su prekršene mjere Republičkog štaba za vanredne situacije.

“Nakon što su tržišna inspekcija Grada i komunalna policija izdali prekršajni nalog, ali i mjeru zatvaranja na sedam dana, porodica Dodik je ekspresno poslala republičke inspektore kako bi opovrgnuli naše tvrdnje, te još jednom građanima dokazali da su nedodirljivi.

Kada već pričamo o mjerama, evo ko ih najviše NE POŠTUJE i za koga mjere ne važe. 

Ovo je šamar svim ugostiteljima, muzičarima, fitnes trenerima, ali i svim građanima Banje Luke i cijele Republike Srpske. 

Na isti način su tražili zaštitu i od nadležnog ministarstva povodom slučaja u vezi nelegalno izgrađenog objekta Kajak.

Pokazaćemo da je Banja Luka snažnija od bilo kog pojedinca”, napisao je Stanivuković sinoć na svom Facebook profilu.

Oglasili se iz republičke inspekcije

Glavni republički zdravstveni inspektor Milica Matijević nakon toga je izjavila da “Inspektorat ne pripada nijednoj političkoj opciji i ne dozvoljava da ih bilo ko uvlači u političke vrtloge, pa ni Gradska uprava”, te je, kako prenosi Srna, zamolila Gradsku upravu Banjaluka da ne zloupotrebljava inspektore, niti da ih uvlači u politička prepucavanja.

– Mi smo profesionalci koji odgovorno i savjesno radimo svoj posao i ne želimo da nas bilo ko uvlači u politiku. Imajući u vidu da su pojedine novinarske ekipe već čekale `spektakl` ispred navedenog ugostiteljskog objekta, jasno je da je kontrola bila naručena, naglasila je Matijevićeva.

Iz republičkog Inspektorata poručuju da više od godinu dana inspektori danonoćno rade i sve to vrijeme nijedan objekat nije bio zaštićen, niti privilegovan.

– Isto tako, nedopustivo je da lokalna vlast u Banjaluci iskorištava gradske inspektore i naređuje pečaćenje bez osnova. Zakon jasno definiše šta je prekršaj za pečaćenje objekta, šta je prekršaj za novčanu kaznu. Molimo sve, bez obzira koliko imali godina da se ponašaju savjesno, odgovorno i u skladu sa zakonom, ovlašćenjima i epidemiološkim mjerama, istakli su u Inspektoratu.

Gradska inspekcija sinoć je došla u kontrolu restorana. U trenutku kontrole zatečeno je 11 gostiju na vanjskoj terasi koja ima šajbe i to otvorene, što je bio povod gradskoj inspekciji za inicijativu da se lokal zapečati. No, inspektori republičke zdravstvene inspekcije, koja je i nadzorni organ gradskim/opštinskim inspekcijama, došli su i utvrdila da nema osnova da objekat bude zapečaćen.

O svemu se sinoć ponovo oglasila i vlasnica restorana Gorica Dodik koja je navela:

“I nemam protiv da se kaznimo ako bilo ko smatra da smo nešto prekršili, isto tako imam protiv da maltretira naše zaposlene, šalju preteća pisma na adresu restorana, prijete im da nigdje neće raditi ako nas ne napuste. Da gospodo to sve radi irvas i društvo”. 

Potom je dodala:

“Ko hoće da bude imalo realan i sjeti se šta je juče bilo, ko je kršio mjere, ko je mjere nazivao lakrdijom, kome nisu uspjeli protesti… E da bi to sve zamaskirali nameću novu temu, naravno moju porodicu”.

A na kraju je objavila i video uz poruku:

“Ovako mi kršimo mjere, kod nas je stalno muzika uživo. Laku noć”.

Izvor: Oslobođenje
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Facebook
Twitter
Instagram