Komunalna policija zatvorila restoran Gorice Dodik, republička inspekcija ga ekspresno otvorila

Komunalna policija upala je u restoran “Agape” koji je u vlasništvu Gorice Dodik, kćerke Milorada Dodika, koji se nalazi u sklopu tržnog centra “Delta planet” u Banjaluci.

Restoran ne poštuje mjere Republičkog štaba za vanredne situacije, jer je bašta u sklopu restorana zatvorena staklima sa svih strana, umjesto da je otvorena sa najmanje tri strane, kako to mjere propisuju.

Gosti koji si su zatekli tokom dolaska inspekcije napustili su objekat.

Kako saznaje BN na terenu je bila i tržišna inspekcija, koja vodi razgovore sa menadžerom “Agapea”.

U međuvremenu na twiteru oglasila se i Gorica Dodik tvrdeći da nije bilo kršanja propisanih mjera mjera, te da su na spornom dijelu otvorene šajbe, ali to kako iz inspekcije tvrde nije tačno.

Komunalna policija dala je nalog da se objekat zatvori.

Kako saznaje BN, iz restorana “Agape” pozvali su republičku tržišnu inspekciju, kako bi poništili rješenje Gradske komunalne inspekcije.

Uprkos nalogu Gradske uprave da se restoran zatvori, republička zdravstvena inspekcija pod kontrolom SNSD-a donijela je odluku da nema osnova za to, te je restoran “Agape” kažnjen novčanom kaznom od 1.500 KM.

Iz Gradske uprave Banjaluka ekspresno su reagovali i istakli da se radi o dvostrukim aršinima.

– Ovo je šamar svim ugostiteljima, muzičarima, fitnes trenerima, ali i svim građanima Banje Luke i cijele Republike Srpske. Na isti način su tražili zaštitu i od nadležnog ministarstva povodom slučaja u vezi nelegalno izgrađenog objekta “Kajak”. Pokazaćemo da je Banja Luka snažnija od bilo kog pojedinca – napisao je Stanivuković na svom Facebooku profilu.

Izvor: BN
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.