Aleksandar Vučić primio vakcinu protiv koronavirusa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je prvu dozu vakcine protiv koronavirusa u Domu zdravlja u mestu Rudna Glava u opštini Majdanpek ( Ured predsednika Srbije - Anadolu Agency )

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je vakcinu, i to prvu dozu, protiv koronavirusa u Domu zdravlja u mjestu Rudna Glava u opštini Majdanpek, javlja Anadolu Agency (AA).

Vučić je primio kinesku vakcinu Sinopharm te pozvao i druge građane da se vakcinišu.

“Vakcina je život. Molim sve ljude da se vakcinišu. Dobili smo novu partiju vakcina iz Kine, dobićemo danas i 106.000 vakcina proizvođača Pfizer. Imamo vakcina i treba da pokušamo da spasimo živote ljudi, jer smo mnogo života već izgubili”, rekao je.

Vučić je kazao i da planira da na drugu dozu vakcine za tri nedelje ode u mjesto na jugu Srbije, Merošinu ili Babušnicu. Predsjednik Srbije je podsjetio i da je od danas u 14 časova u 170 domova zdravlja moguća vakcinacija bez prijave.

Upitan zašto se tek danas vakcinisao i zašto u Rudnoj Glavi, Vučić je odgovorio da je ranije rekao da će sačekati da se milion ljudi vakciniše, te poručio da je ovo mjesto izabrao, jer “nije Srbija samo Beograd”.

Izvor: Agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Facebook
Twitter
Instagram