Srpska: Nešić traži promjenu odluke o zabrani rada ugostiteljskih objekata

DNS zahtijeva od Republičkog štaba za vanredne situacije da revidira jučerašnju odluku i da i ugostiteljskim objektima omogući rad uz poštovanje svih epidemioloških mjera, saopštio je predsjednik stranke, Nenad Nešić.

On je upozorio da je opstanak na desetine hiljada porodica koje žive od ugostiteljstva doveden u pitanje.

– Nijedna odgovorna politika ne smije ostaviti ove ljude na cjedilu, naročito ne ovako selektivnim mjerama koje više odmažu nego što pomažu. Kako ćete pogledati ugostitelje u oči i objasniti im da oni treba da ponesu cjelokupan teret krize na svojim leđima, a da su pri tom ugostiteljski objekti u FBiH otvoreni, a u Srbiji se otvaraju od ponedjeljka? – upitao je Nešić.

Kaže da je od početka krize sa korona virusom, DNS najglasniji u pozivanju na odgovorno ponašanje, pridržavanje mjera i što brže rješavanje pitanja nabavke vakcina.

– U tom smislu ovaj naš poziv apsolutno ne znači negiranje epidemiološke krize u kojoj se nalazimo, već apel da se prestane sa selektivnim i neefikasnim mjerama i da se prilikom odlučivanja o mjerama uzme u obzir da su ovi ljudi na ivici opstanka. Za razliku od vlasti koju ne dotiču realni problemi, ugostitelji će znati odgovorno da se ponašaju. Da preživimo i imamo od čega da živimo – poručio je Nešić.

Izvor: Agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.