Cvijanović: Protest izašao van svih preporučenih epidemioloških mjera

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da se Srpska, kao i cijeli svijet, suočava sa teškim periodom usljed pandemije virusa korona, te da su zdravstveni radnici na izmaku snaga i da i oni, osim teškoća na poslu, imaju svoje porodice i svoje životne probleme.

Cvijanović je podsjetila da su upravo oni danas davali izjave i prije protesnog skupa ugostiteljskih radnika da bi ukazali na to koliko im je teško.

– Nadam se da su ove mjere prolazne, želimo da ovladamo zdravstvenom krizom jer je zdravstvo u preteškoj situaciji. Od naše discipline zavisiće i rezultat ove borbe. Institucijama je u interesu da privreda radi, prema tome ove mjere su bile iznuđene – naglasila je Cvijanović, zahvalivši svima na razmijevanju.

Na pitanje Srne da prokomentariše protestno okupljanje ugostitelja i frizera ispred Palate Republike u Banjaluci da bi izrazili nezadovoljnstvo novim epidemiološkim mjerama, Cvijanović je istakla da nema ništa protiv da građani pokazuju svoje nezadovoljstvo, mada je današnji protest izašao van svih preporučenih epidemioloških mjera.

– Ono što ga svrstava u domen neprihvatljivog jesu neprimjerena skandiranja. Šta neprimjereno skandiranje ima sa pandemijom i mjerama ili ako se u pozivu na proteste potpisujete parolom koju je neko koristio u izbornoj kampanji – upitala je predsjednica Srpske.

Ona je konstatovala da tome nije mjesto u teškoj borbi za ljudske živote i globalnoj pandemiji, jer je to onda politička akcija.

Predsjednica Srpske je naglasila da želi da svi zajedno što prije izađemo iz krize i da ljudi prestanu umirati zbog ovog virusa.

Ona je navela da je zbog virusa korona u Republici Srpskoj umrlo oko 2.500 ljudi, upitavši zar to nije dovoljno upozorenje?

– Taj broj, primjera radi, odgovara veličini neke od manjih opština u Srpskoj, poput Trnova, Kalinovika ili Berkovića – istakla je Cvijanović.

Predsjednica Republike je izrazila želju da se zdravstveni radnici konačno odmore, da privreda neometano radi i da se što prije svi vratimo normalnom životu.

Izvor: Agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.