Banjaluka: Policija i žandarmerija ispraćeni gromoglasnim aplauzom nezadovoljnih demonstranata (VIDEO)

Policija i žandarmerija su napustili Parkić u Banjaluci, a ispratili su ih gromoglasni aplauzi ugostitelja i ostalih nezadovoljnih građana koji su se okupili.

Ugostitelji su ograniziovali mirno okupljanje kako bi iskazali nezadovoljstvo novim mjerama republičkog Kriznog štaba, a prvo su skandirali policiji “lopovi”, “hajde silo”, “hoćete krenuti na gladan narod”.

Podršku ugostiteljima dali su i frizeri, koji su takođe nezadovoljni zatvaranjem.

Prethodno je Žandarmerija potiskivala okupljene prema Gospodskoj ulici, uzvikujući “odbij”, a okupljeni pozivali da ne idu na svoj narod i poručili da su ljudi gladni i da nemaju šta jesti.

Pripadnici žandarmerije su okupljene potisnuli do sredine parkića. Nakon toga se policija povukla ispred Palate Republike.

Okupljeni su u više navrata pitali jesu li se borili za to da im vlast ne da da radi i da ih policija rastjeruje.

Oni su poručili da su ogorčeni što su na meti kažnjavanja samo ugostitelji.

– Nismo mi najgubaviji. Sad smo ološ, a kad uzimate naše pare za svoje plate, onda vam valjamo – poručuju nezadovoljni ugostitelji.

Policija se i dalje nalazi ispred Palate, a okupljeni se polako razilaze.

Nezadovoljni građani su poručili da će se sutra opet okupiti na istom mjestu, u 12 časova, i da će protestovati sve dok im ne bude dozvoljeno da rade.

– Nadamo se da će nas sutra biti u većem broju. Njihovo je da nađu kako će riješiti problem. Nemamo od čega da živimo i plaćamo rate. Bolje da umrem od korone nego od gladi – poručuju okupljeni.

Izvor: Srpskainfo
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.