Slučaj Mika Aleksić: U njegovu odbranu svjedočile učenice i majke

Više tužilaštvo u Beogradu saslušalo je sve svjedoke u istrazi protiv reditelja i vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, koji se sumnjiči za seksualno zlostavljanje bivših učenica, među kojima je i sedam njih koje je predložila odbrana.

Prema nezvaničnim saznanjima, jučer su saslušani posljednji Aleksićevi svjedoci, među kojima su bile četiri njegove nekadašnje učenice, dvije majke nekadašnjih polaznica i jedan svjedok sa Fakulteta dramskih umjetnosti. Navodno, riječ je o logopedu, kog je Aleksić povremeno privatno angažovao za učenike.

Da je istraga protiv reditelja pri kraju, potvrdio je advokat Jugoslav Tintor, zastupnik mladih glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, koje su među prvima prijavile Aleksića za zlostavljanje.

“Saslušani su svi svjedoci, uključujući i sedam koje je odbrana predložila, čime su iscrpljeni svi dokazi koji su bili predloženi. U daljem toku postupka biće završeno vještačenje svih žrtava, koje se očekuje da stigne u narednih desetak dana Dalje korake tužilaštva ćemo vidjeti”, potvrdio je Tintor.

Aleksić je u pritvoru i do sada je tri puta u tužilaštvu negirao optužbe devet djevojaka koje ga terete za sekusalno zlostavjanje u periodu dok su bile učenice u njegovoj školi glume. Prema nezvaničnim informacijama, on je tokom saslušanja kratko negirao, ali nije detaljno govorio o optužbama na njegov račun.

“Pošto u tužilaštvo stignu svi dokazi, ono ima mogućnost da podigne optužnicu ili odustane od gonjenja”, objašnjava izvor.

Izvor: Kurir
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.