Nešić: “Spreman sam da budem predsjednik RS”

Članovi Predsjedništva BiH se ne postrojavaju, oni predstavljaju BiH i sasvim je normalno da budu tu kada predsjednik Srbije dolazi da donese donaciju koja život znači za neke ljude, kazao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

– Ono što je uradila gospođa Turković je skandal i to ponovo podvlačim. I to nakon što su se članovi Predsjedništva poslije posjete Sergeja Lavrova priveli dostojanstvu svoje funkcije. Ne da nam se da izgledamo normalno, izgleda. Šta drugo treba reći o reakcijama naših nadležnih u vezi vakcinacije kad državni vrh dočekuje donaciju za koju predsjednik Srbije ima vještina da dobavi, a oni toliko kasne? – istakao je Nešić.

Na pitanje “ima li opozicija u RS, pa i FBiH snage da s vlasti skine vlastodršce”, Nešić kaže da može i to nakon što je DNS donijela političkoj sceni RS najveće promjene u političkom životu u posljednjih 15 godina.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

– Međutim, ja to moram ponovo istaći – ne dolaze promjene kroz lajk ili šer i dobro osmišljeno i veselo slikanje. Njega po običaju prate kritike vlasti koje su lične i većini naroda predstavljaju izlive mržnje. DNS i ja smatramo da je politika konkretan plan i program za narod. I zato ćemo opoziciju u RS vući u tom pravcu. U redu gospodo, hajde islikajte se, mrzite, ljubite, dijelite, mjerite i završite to već jednom. Ne takmičimo se u tome ko bolje mrzi Milorada Dodika nego sa njim treba da se takmičimo idejama za bolji život. To je politika, ostalo je patologija i to jalova – naglasio je Nešić.

Dodao je da konačnu odluku o predsjedniku Republike Srpske uvijek donosi narod.

– Ne donose nametanja ili lična i stranačka mišljenja o tome. To je teška i kompleksna pozicija puna izazova. Da li bih se uplašio toga? Ne. Mislim da je svima na političkoj sceni jasna snaga mog karaktera. Spreman sam za to. Kad sam biran za predsjednika DNS rekao sam da je cilj sam vrh. A nema veće časti i privilegije nego da vas narod izabere da ga predstavljate na tako važnom mjestu – poručio je Nešić.

Na pitanje o odnosu Dodika i Vučića, Nešić odgovara da specijalne i paralelne veze sa maticom Srbijom su od suštinskog značaja za razvoj i poziciju Republike Srpske.

– Neko ko predstavlja Republiku Srpsku i tu je zbog njenih interesa ne bi smio sebi da dozvoli dva dana loših odnosa sa Srbijom. Za srpski narod bi u toj situaciji najbolje bilo da ode sam. U takvoj situaciji svaki dan do izbora i smene je preskup za Republiku Srpsku – zaključio je Nešić.

Izvor: Agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.