Šta ćete prvo uraditi kada jave da je pandemija prošla?

Ne možemo da dočekamo dan kada će na vijestima javiti da je pandemija korona virusa završena. 

Taj dan nam nekad djeluje toliko daleko da počinjemo da sumnjamo da će ikad osvanuti. Skoro godinu dana života pod svakojakim restrikcijama. Svima nam je već svega preko glave.

Ograničeno kretanje, zabrana izlazaka, smanjeno druženje i obavezno nošenje dosadnih maski. Kada ćemo ponovo biti slobodni i živjeti život kakav smo poznavali prije nego što je pandemija počela? Sigurni smo da se to svi pitamo.

Dok ne dobijemo odgovor na ovo pitanje, da li ste razmišljali šta je to što ćete prvo uraditi kada pandemija prođe?

1. Otići na dobru žurku

Izlasci i žurke su možda prvi na listi prioriteta, bar kada je riječ o mladima. Svima nam nedostaje muzika, društvo i dobar provod i mnogi od nas maštaju o danu kada će se klubovi opet otvoriti. Neki od nas tačno znaju na koje mjesto će prvo otići, šta će naručiti, a djevojke vjerovatno znaju i šta će obući za ovu specijalnu priliku.

2. Otputovati negdje

Sigurni smo da nema osobe koja nije pomislila koliko joj nedostaju putovanja i kako bi rado pobjegli negdje iz cijele ove situacije. Zato će mnogi prvo spakovati pasoš i uputiti se ka granici ili aerodromu kada na vijestima čujemo da je sve prošlo. Destinacija nije toliko bitna, koliko radost istraživanja novih mjesta i sama činjenica da napokon negdje ideš.

3. Zagrliti one koje nisi dugo vidio

Koliko dugo nismo vidjeli naše bake i djedove i čvrsto ih zagrlili bez straha da ćemo im prenijeti virus? Vjerujem da ćemo prvog dana nakon pandemije svi otrčati kod naših najbližih i izgrliti ih za sve one dane kada nam je to bilo zabranjeno.

4. Vratiti se u kancelariju

Možda nećemo sa tolikim žarom otrčati do kancelarije kao što će to biti slučaj sa članovima porodice koje nismo dugo vidjeli, ali činjenica je mnogima od nas ipak nedostaje radno okruženje, naša kancelarija i kolege sa posla.  Prestanak pandemije značiće povratak u “normalu” i svi ćemo opet biti na našim radnim pozicijama.

5. Napokon baciti masku

Prvi dan nakon pandemije svi ćemo radosno pobacati sve maske za lice, dezinfekciona sredstva i ostalu obaveznu opremu koja nam je trebala tokom pandemije. Bezbrižno ćemo sjesti u omiljeni kafić, uživati u slobodi kretanja i možda najzad početi da cijenimo sve one “male” stvari u životu koje smo uzimali zdravo za gotovo.

Izvor: ddl.rs
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Facebook
Twitter
Instagram