“Legion časti” i snimak: Vojska Srbije i BIA planirali masakr; čekao helikopter, oglasila se policija

Nepoznati autor, ili autori, na Jutjubu objavili snimak u kom optužuju više ljudi, Vojsku Srbije i BIA da su spremali masakr na Cetinju. Oglasila se i policija.

Kako pišu podgoričke “Vijesti”, neko je sa naloga “Legion časti” prije dvije noći objavio sporni snimak na kom je optužio više crnogorskih građana, Vojsku Srbije i Bezbjednosno-informativnu agenciju da su dva puta “okupirali” Cetinjski manastir i spremali masakr.

Uvodni kadar u snimak je, kako navode “Vijesti”, fotografija snajperiste, a cijeli snimak je naslovljen sa “Šta se to dešava u Crnoj Gori, ostao sam bez teksta”, a nakon toga pojavljuje se natpis “Crnogorske patriote objavljuju”.

“Ovo su crnogorski izdajnici predvođeni agentom srpske agencije BIA, koji su bili spremni da naprave masakr pred Cetinjskim manastirom”, piše na snimku. Nakon toga objavljena je fotografija i ime i prezime navodnog agenta BIA, za koga se kaže da je “kriminalac, bezbjednosno interesantno lice…”

Navodi se i da je tokom 2020. godine on hapšen ispred Cetinjskog manastira sa Nikšićanima, “pretečama crnogorskog ogranka Tvrdoš”.

Autor snimka tvrdi dalje da je po nalogu BIA, 3. septembra 2020. godine organizovana terorističku grupu spremnu da zapuca, “a koja je ušla u Cetinjski manastir dan prije okupljanja crnogorskih patriota.”

“Ovi izdajnici i teroristi bili su do zuba naoružani dugim cijevima i ručnim granatama, a zaposjeli su Cetinjski manastir uz punu saglasnost Srpske pravoslavne crkve… Za vrijeme njihove okupacije Cetinjskog manastira, dva helikoptera Vojske Srbije, namijenjena za njihovo izvlačenje u slučaju oružanog sukoba, dežurala su pokraj crnogorsko-bosanske granice, na obali rijeke Drine…”, navodi se u snimku.

Autor dodaje i da su “teroristi” istu stvar ponovili i za Božić 2021. Takođe su objavljene fotografije desetak Nikšićana, Budvana i Cetinjana, koje optužuju da bi za pare uradili sve, pa i “pucali na svoj narod, tj. svakog Crnogorca i Crnogorku koji bi pokušali da uđu u Cetinjski manastir”.

Njihove fotografije i imena objavljene su nakon natpisa: “Evo i nekih izdajnika spremnih da pucaju na svoj narod”.

Na kraju snimka, autor se “zahvaljuje savjesnom sveštenom licu” koje im je “omogućilo uvid u spisak lica koja su okupirala Cetinjski manastir, kao i fotografisanje njihovih ličnih dokumenata”.

Oglasila se policija

Kako je saopšteno iz Policijske uprave, policija će ispitati ko je i zbog čega sa naloga “Legion časti” objavio snimak. Takođe se navodi i da će u saradnji sa tužilaštvom ispitati i da li snimkom, objavljenim na mreži Jutjub, neko raspiruje nacionalnu mržnju.

Iz Uprave policije “Vijestima” su odgovorili da “ne raspolažu saznanjima da su lica sa navedenog snimka naoružana boravila u Cetinjskom manastiru”, kako to tvrde autori video-materijala.

“Uprava policije će u saradnji sa tužilaštvom preduzeti dalje mjere i radnje u cilj eventualne identifikacije lica koja su objavila video-snimak”, navodi policija.

Iz UP su kazali i da su više puta kontrolisali osobe koje se pominju na tom montiranom video-materijalu.

“Lica sa navedenog montiranog video-materijala su poznata policiji i više puta su kontrolisani od strane pripadnika policije, ali kod njih nije pronađeno ništa interesantno za službu.”

Izvor: Vijesti.me
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Facebook
Twitter
Instagram