Oglasila se Tea – djevojka iz TV priloga koja priča hrvatski i srpski jezik

Tea Lončar (17) se nakon što je za HRT ispričala kako je, nakon preseljenja iz Srbije u Hrvatsku, naučila hrvatski jezik, našla na meti kritika i ismijavanja.

Kako to podnosi, ispričala je u novom intervju.

– Imala sam poteškoća sa nekim riječima. To je bilo “nevjerojatno”. Znam da to ne znači najvjerovatnije, to je bio lapsus jer mi je to bio prvi put pred kamerama. Nadam se da to nije velika zamjerka – rekla je Tea i za BBC na srpskom.

Napomenula je:

– Posljednja dva dana mi je bilo teško jer sam predmet ismijavanja u svim mogućim medijima zbog priloga na HRT-u. Ne želim nikoga uvrijediti, samo želim da kažem drugu stranu priče koju ljudi možda nisu ni vidjeli i nisu me shvatili na pravi način.

Podsjećanja radi, Tea se sa porodicom prije nekoliko godina preselila iz Kruševca, a onda se u novoj sredini izdvojila brzim savladavanjem hrvatskog jezika. Kako je rekla za HRT, najteže joj je palo učenje riječi “nevjerojatno”, a zatim je tu riječ povezala sa riječi “najverovatnije” na srpskom jeziku, što je, između ostalog bio povod ismijavanja.

Ironični komentari ne prestaju pa na Tviteru ispod njenog novog intervjua pišu sljedeće: “Pa i dalje je predmet ismijavanja”. U komentarima ima i uvreda.

Pojavile su se i pozitivne reakcije u kojima se ističe da je Tea pametno i lijepo dijete, a da sve drugo treba ostaviti po strani, piše Žena Blic.

Izvor: Blic
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.