BiH: Trojica migranta pretučena, policija sumnja u osvetu

U Bihaću je posljednih dana došlo do sukoba migranta i lokalnog stanovništva, u kojima je više osoba povrijeđeno.

U sukobima koji su se desili 7. i 8. februara teške povrede zadobili su jedan državljanin BiH i trojica migranata.

Informacije je potvrdio portparol MUP USK Ale Šiljdedić.

– Mi smo juče oko 14.20 dobili prvu dojavu iz kantonalne bolnice da ukazuju pomoć povrijeđenim migrantima. Na kraju se ispostavilo da se radi o trojici državljana Pakistana, koji su zadobili teške tjelesne povrede – kazao je Šiljdedić za Klix.

Povrede su zadobili u tučnjavi, odnosno fizičkom napadu koji su, prema njihovim tvrdnjama, izveli državljani BiH. Ovaj napad desio se 8. februara u bihaćkom naselju Mali Lug, u blizini Željezničke stanice.

– Policija je pronašla jednu osobu koja se može dovesti u vezu s ovim slučajem. Radi se o 35-godišnjem muškarcu iz Bihaća. U konsultaciji s dežurnim tužiocem djelo je okvalificirano kao nanošenje teških tjelesnih povreda. Tužilac je naložio daljnju kriminalističku istragu – kazao nam je Šiljdedić.

Naknadno se pojavio i snimak ovog događaja na društvenim mrežama.

– Snimka se naknadno pojavila i ona će nam poslužiti za identifikaciju ostalih izvršilaca ovog krivičnod djela – naglasio je Šiljdedić.

Ovaj događaj je povezan sa napadom koji se desio 7. februara u 3 sata ujutro u bihaćkom naselju Založje.

– Tada se desila tuča između pet državljana BiH i četiri ili pet migranata. U tom napadu je teške tjelesne povrede zadobio državljanin BiH u dobi od 24 godine. Dakle, događaj od prekjuče je, prema svemu sudeći, osveta za ono što se desilo u prvom napadu prije nekoliko dana – naglašava Šiljdedić.

Izvor: Klix.ba
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.