Migranti u FBiH počinili više od 300 krivičnih djela, u Srpskoj 12

Migranti su na području Federacije BiH (FBiH) u prošloj godini počinili 309 krivičnih djela, 119 prekršaja, a policija je evidentirala još 1.507 incidenata koje su izazvali, navodi se u informaciji o stanju bezbjednosti za prošlu godinu, objavljenoj na internet stranici Federalne uprave policije.

Za razliku od FBiH, na području Republike Srpske migranti su, prema evidencijama MUP Republike Srpske, počinili 12 krivičnih djela, od kojih se većina odnosi na krivična djela protiv imovine.

Policijski službenici MUP Srpske su u prošloj godini podnijeli 16 izvještaja Tužilaštvu BiH zbog počinjenih 16 krivičnih djela krijumčarenje lica i jednog krivičnog djela organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata protiv 29 osoba (od kojih je jedan migrant), koja su prevozila 160 migranta.

Na području Republike Srpske u prošloj godini je pronađeno i evidentirano ukupno 17.044 osoba – migranata, dok je na području FBiH, prema zvaničnim statističkim podacima Federalne uprave policije, kontrolisano 60.041 migranata.

Najveći broj migranata na području Republike Srpske je neutvrđenog identiteta – njih 66 odsto, te iz Maroka sadam odsto, Pakistana 6,73 odsto i Avganistana četiri odsto, navodi se u saopštenju MUP Srpske.

Izvor: Agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.