Mektić poručio da Dodika na vlasti drže dvije ključne poluge

Dragan Mektić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH za medije je prokomentarisao napad lidera SNSD Milorada Dodika na članicu CIK BiH, Vanju Bjelica-Prutina. 

– Ja sam u vezi toga htio postaviti komentar na Tviteru, ali nisam stigao. Jel normalno uopšte prema nekom krenuti sa takvim kvalifikacijama. “Ona je bila udata za Bošnjaka”. Šta to znači? Jel taj Bošnjak čovjek kao svi mi? Kada sam juče vidio konferenciju na kojoj je Dodik ponovo napao… Njegova izjava da sa nikada nije čuo kod Srba da žena zadržava prezime bivšeg muža šta Dodik hoće da kaže? Kakav se cilj postiže ovakvim napadima? Dodika na vlasti drže dvije ključne poluge. Jedna je nacional-šovinistička retorika kojom stalno kreira tenzije i izaziva strahove, a druga je krađa na izborima, oštar je Mektić.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Između ostalog, on je prokomentarisao i odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH da se ponište izbori Doboju.

Na pitanje kako komentarište da veliki broj je onih koji za sve što se događalo u ovom gradu krive stare strukture SDS on je rekao:

– To više nisu ljudi SDS, oni su otišli kod Milorada Dodika. Bivši saziv CIK nije otvarao niti jedan problem izborne krađe. Oni su aminovali i pokrivali sve to i zbog toga se stekao utisak da je to dozvoljeno. I sad kad je izabran novi saziv CIK, koji je imao hrabrosti i spremnosti da riješi barem dio problema, vidjeli ste kolika se haranga diže na ovu izbornu komsiju. Nisu građani BiH glupi ljudi, oni znaju da ima masovnih krađa. Sada kad se ovaj CIK pokrenuo, kreirao se toliki problem prema ovoj Komisiji upravo od onih političkih struktura koje su najviše krale – dodao je on za N1.

Naveo je kako izjava Bakira Izetbegovića, koja je digla prašinu u javnosti u proteklom periodu, njemu nije trebala te da je na neki način tom izjavom povrijedio Srbe.

– Nije mu trebalo. Na neki način svojom izjavom povrijedio je Srbe. Nigdje u svijetu nema da se kvalifikuju narodi, nego samo pojedinci. Njih dvojica (Dodik i Izetbegović) na takav se način održavaju na vlasti – istakao je on.

Dodiku se zamjera da određuje ko je dobar, a ko loše Srbin.

– Sada nakon svega ovoga sam ubjeđen da što sam niže na nekom “srbomjeru” da sam ispravniji. Ja nikada nisam nastupao sa nacionalističke pozicije. Nema porodice u Bosni i Hercegovini koja u bližem ili širem krugu nema nekoga druge nacionalnosti. Imam i ja neke rodbine koja je druge nacionalnosti. Dodik hoće ljudima da određuje emocije, da im propiše kako će se zaljubljivati – zaključio je Mektić.

Izvor: Srpskainfo
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.