Trivić žestoko o SNSD-u: Najviši funkcioneri otići će u političku penziju bez ijednog ispunjenog obećanja

– Najviši funkcioneri SNSD-a otići će u političku penziju bez ijednog ispunjenog obećanja na ključnim nacionalnim temama, a mi ćemo ih pamtiti kao one koji su se poigravali vlastitim narodom, njegovim emocijama, nudeći mu lažna obećanja, prazne priče, zavađajući nas s cijelim svijetom i, što je najgore, zavađajući nas međusobno, poručila je Jelena Trivić, poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ona je na svom Facebook profilu navela sva, kako navodi, lažna obećanja SNSD-a izrečena od 2006. godine, među kojima je i obećanje o nezavinosti bh. entiteta RS od kojeg, navodi, nema ništa.

Ona je u lažna obećanja SNSD-a ubrojala: nezavisnost RS-a, prisajedinjenje sa Srbijom, vojnu neutralnost, vraćanje nadležnosti nad vojskom, vraćanje nadležnosti nad sistemom PDV-a, izbacivanje stranih sudija i neformiranje vlasti na nivou BiH i Deklaraciju o opstanku srpskog naroda na Sretenje.

Ona je dodala i to kako je realnost da nisu nezavisni, što je SNSD ranije najavljivao.

– Nismo jedna zemlja sa Srbijom niti rukovodstvo SNSD radi na tome, usvojen ANP pod nazivom Program reformi BiH (rukovodstvo SNSD vrlo ažurno radilo na usvajanju ANP), nemamo vojsku niti rukovodstvo SNSD radi na tome, nemamo entitetski sistem indirektnih poreza niti rukovodstvo SNSD radi na tome, strane sudije i dalje u BiH, Vijeće ministara formirano i čine ga SNSD, SDA i HDZ, nemamo Deklaraciju o opstanku srpskog naroda niti rukovodstvo SNSD radi na tome, napisala je ona.

Za kraj je poručila kako je trenutno sumorna ekonomska slika bh. entiteta RS, da imaju najniže plate, najniže penzije, visoku zaduženost, sumorno niske investicije…

Izvor: Oslobođenje
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Facebook
Twitter
Instagram