Draško Stanivuković donio novu odluku: Naredio obaveznu evidenciju dolazaka i odlazaka s posla

Novi gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, nastavlja iznenađivati javnost svojim potezima, te uređenjem Gradske uprave. 

Tu su svakodnevni pritisci na zaposlene u Gradskoj upravi koji su tu ranije došli rodbinskom ili stranačkom linijom, a za godine rada su vrlo malo ili nimalo imali efektivnog rada.

Sada je donio naredbu da zaposleni dosljedno poštuju obavezu elektronske evidencije dolazaka i odlazaka sa posla.

“Želim podsjetiti na obavezu svih zaposlenih u Gradskoj upravi da se prilikom dolazaka i odlazaka sa posla, odnosno radnog mjesta, evidentiraju elektronskom sistemom za evidenciju i praćenje prisustva radnika. S tim u vezi, neophodno je da svi zaposleni radnici koriste elektronski sistem evidencije i da prijavu i odjavu obave u skladu sa propisanom procedurom“, navedeno je u dopisu upućenom svim organizacionim jedinicama.

Rukovodioci organizacionih jedinica zaduženi su da na mjesečnom nivou kontrolišu u svojoj organizacionoj jedinici i porede evidencije iz elektronskog sistema i evidencije koju vodi odgovorni službenik organizacione jedinice za potrebe obračuna plata radnika.

Za dane za koje se eventualno propusti evidentiranje u elektronskom sistemu, smatraće se da zaposleni nije bio prisutan na radnom mjestu.

Elektronski sistem za evidenciju i praćenje prisustva radnika postoji godinama, ali pojedini zaposleni nisu poštovali obavezu evidencije.

Izvor: Agencije
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.