Horor u Srbiji: Komšije prijavile da kod djevojčice dolazi stariji mladić, doktori u bolnici ostali šokirani

Pripadnici Ministarstva unutrnjih poslova u Kladovu uhitili su M. M. (22) iz okoline Vlasotinca koji neprijavljeno boravi na teritoriju Kladova, zbog, kako prenose srbijanski mediji, postojanja osnova sumnje da je izvršio kazneno djelo obljuba nad djetetom. 

Po nalogu nadležnog tužiteljstva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužitelju, dodaje se u priopćenju Policijske uprave Bor.

– Komšije djevojčičine porodice prijavile su da je viđaju s dosta starijim momkom i da on dolazi kod nje. Policija je odmah reagirala i privela M. M, kome je određeno zadržavanje do 48 sati, a djevojčica je upućena na doktorski pregled, ispričao je za medije izvor blizak istrazi.

Dodaje:

– Djevojčica je, kako zakon nalaže, u bolnicu dovedena s majkom kako bi je pregledao ginekolog. No, majka je počela da se buni i da govori da ne zna što se tu događa i zašto ih privode kada njena kćerka, koja ima samo 12 godina, ima momka s kojim je u ozbiljnoj vezi, priča izvor te ističe da su i policajci bili šokirani onim što su čuli.

Žena se, kako prenosi Objektiv, uvjeravala s njima i ponavljala da ona zna za vezu svoje kćerke, kao i da je u pitanju ljubav i da, sve i da je djevojčica spavala s M. M, to je bilo na dobrovoljnoj bazi.

– Doktor je pregledao maloljetnicu i uzeo neophodne briseve, a ona i majka su dale izjave u policiji. Navodno su i majka i kćerka izjavile da nije bilo nikakvog nasilja, niti prinude u odnosu između M. M. i djevojčice, ispričao je isti izvor, prenosi Oslobođenje.

Izvor: Oslobođenje
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Facebook
Twitter
Instagram