Počeli pripremni radovi za tunel Crnaja: Evo kakva je trenutna situacija (FOTO/VIDEO)

Nakon što je Javno preduzeće Ceste Federacije BiH najavilo za danas početak pripremnih radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, na magistralnoj cesti Sarajevo-Mostar, narednih nekoliko dana ipak se saobraćaj neće obustavljati.

I čitatelji Radiosarajevo.ba javljaju kako se saobraćaj nesmetano odvija na ovoj dionici.

Da nema obustave saobraćaja na ovoj magistralnoj cesti potvrdio je za naš portal glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Jablanica - undefined
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba: Jablanica

“Zahtjev za signalizaciju saobraćaja danas je dostavljen Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, ali nema još nikakve obustave saobraćaja“, kazao je Marić za Radiosarajevo.ba

Marić je dodao da je MUP-u Jablanica stigao Zahtjev i od Udruženja privrednika Jablanice koji su najavili blokadu magistralnog puta M-17 nakon što je iz JP Ceste Federacije BiH najavljen početak pripremnih radova na rekonstrukciji tunela Crnaja na magistralnom putu Sarajevo – Mostar.

Predsjednik udruženja privrednika Jablanice Jusuf Džafić rekao je kako će se mirno okupljane održati u četvrtak u 15 sati na magistralnom putu zbog neispunjavanja njihovih zahtjeva povodom izvođenja radova na rekonstrukciji tunela Crnaja.

Izvor: Radiosarajevo.ba
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Facebook
Twitter
Instagram