Blokirani svi računi kompanije ruskog oligarha koji ima ugovor s Vladom RS-a

Svi poslovni računi kompanije “Comsar Energy Republika Srpska” u vlasništvu ruskog oligarha Rašida Serdarova su blokirani.

Od 31. decembra u blokadi je glavni račun u Unicredit banci, kao i tri transakcijska računa, od kojih je jedan u drugoj banci, piše Capital.

Ovo preduzeće s Vladom Republike Srpske ima potpisan Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje termoelektrane “Ugljevik 3″ i hidroelektrane “Mrsovo” na rijeci Lim kod Rudog. I jedan i drugi projekt su daleko od realizacije.

Upravo zbog toga što su mu poništene dozvole za gradnju “Ugljevika 3″, Serdarov je nedavno tužio Republiku Srpsku i pored brojnih ustupaka koje je godinama dobijao, od kojih je jedan da suprotno strategiji razvoja energetike RS poveća snagu elektrane.

Interesovanje za njegove propale projekte pokazala je Elektroprivreda RS-a koja bi mu, prema njegovoj procjeni za koncesije trebala platiti 180 miliona maraka. Međutim, to je procjena koju je on naručio. One realne govore kako nije investirao više od 30 miliona KM.

S blokadama računa se konstantno susreće i drugo preduzeće Rašida Serdarova u RS-u “Comsar Energy Hidro”, koje raspolaže koncesijom za izgradnju HE “Mrsovo” koja je i dalje ostala na kamenu temeljcu.

Jedan od zastupnika ovog preduzeća je i šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović.

Izvor: Capital
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Facebook
Twitter
Instagram