U Srbiji počela vakcinacija Sputnjikom V

Predsjednik Narodne skupštine Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić primio je danas na Institutu za virusologiju, vakcine i serume “Torlak” rusku vakcinu protiv korona virusa, Sputnjik V.

Pored Dačića, danas se vakcinišu i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, kao i Marija Gnjatović iz Instituta za primjenu nuklearne energije i direktorka ć za biocide i medicinsku ekologiju Dragana Despot.

– Protiv kovida se možemo boriti vakcinama ako su one bezbedne i efikasne. Za sada nije zabilježen slučaj da nisu. Zato smo mi i ovde. Cilj je bio da se pokaže da državni funkcioneri učestvuju i imaju povjerenje u proces vakcinacije. Zato smo i primili vakcinu. Bićemo srećni da spasimo svaki ljudski život – rekao je, između ostalog, Dačić, nakon što je primio vakcinu.

On je dodao i da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić takođe primiti neku od sljedećih vakcina koja bude stigla u Srbiju, ali da ne zna da li će to biti kineska ili neka druga, piše Blic.

U Srbiju je nedavno stigao prvi kontigent, od 2.400 doza, ruske vakcine Sputnjik V.

Podsjetimo, prva građanka naše zemlje koja je primila vakcinu protiv korona virusa je premijerka Ana Brnabić. Ona je zajedno sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Darijom Kisić Tepavčević, i epidemiologom dr Predragom Konom krajem decembra primila Fajzerovu vakcinu.

Izvor: Blic
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.