Draško Stanivuković po zanimanju “maturant gimnazije”?

Na internetskoj stranici Grada Banja Luke objavljeno je da je načelnik tog grada, Draško Stanivuković, koji je nedavno stupio na dužnost, po zanimanju „maturant gimnazije“, otkriva HMS.

Gimnazija je, podsjećamo, vrsta srednjoškolskog općeg obrazovanja koja svojim polaznicima daje znanja iz svih sfera nauke, umjetnosti te jezika i kao takva se smatra najboljom pripremom za nastavak daljnjeg školovanja na fakultetima.

Međutim, ona sama po sebi, osim širokog općeg znanja, ne nudi nikakvo konkretno zanimanje ukoliko se njen polaznik ne nastavi dalje obrazovati.

O tome najbolje svjedoči izjava bivše voditeljice kviza „Najslabija karika“, Danijele Trbović, koja je jednog od natjecatelja tog kviza pitala što je po zanimanju. Nakon što joj je kandidat kazao da je maturant gimnazije, Trbović mu je slikovito odgovorila „znači ništa“.

Podsjećamo, Stanivuković je nedavno u jednoj TV emisiji obećao da će za vrijeme gradonačelničkog mandata završiti fakultet te da mu je ostalo još 11 nepoloženih ispita.

Izvor: Dnevnik.ba
0Shares

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.